A. Ramanauskas atsiprašė dėl savo pareiškimų apie rusakalbius

  • Teksto dydis:

Televizijos laidų vedėjas Algis Ramanauskas antradienį atsiprašė dėl savo pareiškimų apie rusakalbius asmenis.

A. Ramanauskas Lietuvoje gyvenantiems rusakalbiams skirtą atsiprašymą išplatino feisbuke.

„Jei dėl kalbos barjero ar dėl to, kad apie šį mano pokalbį su Sinica iškraipytai sužinojot iš puidokų, kuriems taip nusispjaut į kontekstą ir taip nusispjaut į objektyvų vertinimą, tai žinokit, jūsų aš nuoširdžiai atsiprašau“, – teigė A. Ramanauskas.

Pasak televizijos laidų vedėjo, jis pasisako už „mūsų rusų“ ir „mūsų rusakalbių Lietuvos piliečių“ apsaugą.

„Tai štai, ką noriu pasakyti mūsų rusams ir rusakalbiams. Ne, mano brangūs bendrapiliečiai, ne jus aš neva kviečiau žudyti. Ne apie jus tai buvo, nors akivaizdu, kad nuoširdžiai nekenčiu to, ką žinome kaip „Russkij Myr“ (rusiškasis pasaulis – BNS) – su visais jo kirkorovais ir klaikiu kinematografu“, – rašė A. Ramanauskas.

Jo teigimu, kalbėdamas apie „rusifikuotą Lietuvą“, jis turi omenyje rusišką kultūrą vartojančius lietuvius.

„Youtube“ platformoje esančiame A. Ramanausko pokalbyje su Nacionalinio susivienijimo atstovu Vytautu Sinica, A. Ramanauskas priešiškai atsiliepė apie rusakalbius, rusišką kultūrą vartojančius žmones ir teigė, kad iš jų reikia „atimt vaikus ir po to juos sušaudyt“.

Kiek anksčiau antradienį Lietuvos žmogaus teisių centras (LŽTC) pranešė kreipęsis į teisėsaugą dėl A. Ramanausko pareiškimų, į prokuratūrą taip pat kreipėsi Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarė Ligita Girskienė.

A. Ramanausko pareiškimus pasmerkė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Kaip BNS informavo Generalinė prokuratūra, iš viso sulaukta keturių kreipimusi, šiuo metu sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Natalija

to Natalija portretas
Neskiesk nesamoniu vienas žydas baigia išnaikinti ukrus tai ne visa žydu tauta o ukrainiečiu jau visa europa nekenčia nes tai banderu kraujas tai naciai paskaityk KATYNIA lenku

man baisiausia

man baisiausia portretas
kai pats būdamas mišrūnas, niekina savo motinos kalbą, trykšta patyčių purslais slavų atžvilgiu. Tai labai žemo dvasinio lygio žmogus. Bet kaip jis taip aukštai iškilo? tikslaiu ko gero buvo iškeltas šitos politinės jėgos, kuri norėjo laukinę neapykantą mums įdiegti jau seniai, ypač jaunimui, kuris atseit nekenčia rusų, bet keikiasi rusiškai :(((

kaunietė

kaunietė portretas
Tai jis dar sėdi LRT ir minta iš valstybės? Kas yra LRT?
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių