Tarnybą Lietuvoje pradeda naujos rotacijos tarptautinės NATO pajėgos

  • Teksto dydis:

Tarnybą Lietuvoje trečiadienį pradeda naujos rotacijos NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupė (eFP BG).

16-ąjai rotacijai pirmą kartą vadovaus Nyderlandų kariuomenės pulkininkas leitenantas Sebastiaanas Schillemansas (Sebastianas Schilemansas), kuris nuo vasario kovinei grupei vadovavusį Vokietijos kariuomenės pulkininką leitenantą Mareką Krugerį (Mareką Kriugerį).

„Sąjungininkų demonstruojamas ryžtas, budrumas ir nepalaužiamas solidarumas yra itin svarbūs, kuomet kalbame apie priešakinės gynybos stiprinimą. Nuoširdžiai dėkoju 15-ą rotaciją baigusiems kariams už tarnybą, užtikrinant Lietuvos saugumą“, – pranešime cituojamas ministras Laurynas Kasčiūnas.

Rukloje tarnaus iki 1,6 tūkst. sąjungininkų karių, kurie į Lietuvą atvyko su tokia karine technika, kaip tankai „Leopard 2“, pėstininkų kovos mašinos „CV90“ ir „Boxer“ bei savaeigėmis ratinėmis artilerijos sistemomis.

Daugiausiai karių kovinei grupei skiria Vokietija, o savo karius naujai rotacijai taip pat skyrė Nyderlandai, Belgija, Norvegija, Čekija ir Liuksemburgas.

Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Aurelijus Motiejūnas padėkojo už tarnybą Lietuvoje baigiančiam grupės vadui ir perdavė vėliavą 16-osios rotacijos vadui.

„Sveikinu naujosios rotacijos karius, kurie pasirengę integruotis į Brigadą. Galiu užtikrinti, kad jūsų laukia intensyvus bei dinamiškas laikas Lietuvoje. Saugumo iššūkiai prie rytinės NATO sienos vis dar išlieka, todėl būsime budrūs ir pasiruošę, o tuo pačiu lankstūs ir kūrybingi“, – sakė A. Motiejūnas.

Priešakinės pajėgos Lietuvoje rotuojamos nuo 2017 metų.

Planuojama, kad batalionas ilgainiui taps Lietuvoje dislokuojamos Vokietijos brigados dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu va nauju okupantu atvyko! varyt visus fricus lauk!

tam -,,Klausimas,,, -- tu neieskok Kremliaus sunaujos

tam -,,Klausimas,,, -- tu neieskok Kremliaus sunaujos portretas
ji visa Ozio tvartely, Ozio spirus is Ozio barrdeles rankioja [ uzsiemus] Tu geriau visa gerkle [ kaip pirmam komentare] rek --VALIO ..... SVEIKI ATVYKE GEJAI SU TRANSGENDERIAIS ir TRANSVESTITAIS ...gynt su siknaskylem lietuva tevyne..

Klausimas

Klausimas portretas
Kur Kremliaus šunauja? Jos pareiga aploti pasikeitusias NATO bataliono pajėgas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių