Rusijos žiniasklaida: Kaliningrade suimtas šnipinėjimu kaltinamas Lietuvos pilietis

  • Teksto dydis:

Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu buvo suimtas Kaliningrado gyventojas, kuris, manoma, yra Lietuvos pilietis, pirmadienį pranešė Rusijos nepriklausoma naujienų svetainė „Mediazona“.

Kaliningrado apygardos teismas leido Aleksandrą Poliačkovą suimti dar birželį, nurodė įstaigos spaudos tarnyba. Liepos pradžioje apeliacinis teismas išnagrinėjo jo skundą, bet paliko vyrą suimtą.

Kaip pranešama, Rusijoje tik užsienio šalių piliečiai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal straipsnį dėl šnipinėjimo. Daugiau detalių nežinoma, mat tokios bylos paprastai būna įslaptintos.

„Mediazona“ skelbia socialiniuose tinkluose aptikusi 46 metų klaipėdietį tokiu vardu. Šio vyro paskyroje – nuotraukos iš Maskvos ir Belgorodo.

Viena iš buvusių A. Poliačkovo bendramokslių portalui patvirtino, kad vyras persikėlė iš Lietuvos į Kaliningradą. Kitas jo draugas lietuvis pasakojo, kad pažinojo A. Poliačkovą prieš 10–12 metų. „Mediazonos“ pašnekovo teigimu, tuo metu A. Poliačkovas „vaizdavo stambų verslininką“, o jo žmonai priklausė baldų parduotuvė Kaliningrade. „Mediazonai“ nepavyko susisiekti su kaltinamojo žmona.

Be to, vienoje duomenų bazėje minima bendrovė „Amberus“, kurios generalinio direktoriaus pareigas eina A. Poliačkovas. Įmonės veikla susijusi su brangakmenių apdirbimu ir juvelyrinių dirbinių gamyba.

Kaip pirmadienį BNS informavo Užsienio reikalų ministerija, vis dar laukiama raštiško informacijos patvirtinimo.

„Vietos žiniasklaida pranešė apie sulaikytą Lietuvos Respublikos pilietį, nenurodydama asmens duomenų. Pažymėtina, kad oficialios informacijos apie piliečio sulaikymą Lietuvos ambasada Rusijoje nėra gavusi, šiuo metu laukiama informacijos raštiško patvirtinimo“, – nurodoma komentare BNS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
greiciau bus litvaks kuriu priviso visur z ppp=0

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Reikia galvą jam atsukti.

koks ten nax...j lietuvis ,,Aleksandras Poliackovas...

koks ten nax...j lietuvis ,,Aleksandras Poliackovas... portretas
manau ,tai klaipedos bandiugele ,uzslaptintu konservatKGB esnyku anukelis [ ar vaikelis] pralobes per prichvatizacija ir iki sios dienos bevagiantis is lietuvos pajurio gintara ...joks jis ten ne snipas , nebent snipinejo rusu naudai ..[ dabar prisidengus neva jis snipinejo lietuvos naudai --galimas apsikeitimas bandiugomis]
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių