Šachmatų sporto mėgėjai metė iššūkį V. Čmilytei-Nielsen: ar pavyko nugalėti didmeistrę?

Minint tarptautinę šachmatų dieną sostinėje visi norintys galėjo išbandyti jėgas ir sužaisti prieš Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen. Nors ji viena stojo prieš 20 varžovų, šachmatų didmeistrės niekam nugalėti nepavyko. Seimo pirmininkė taip pat atskleidė, kodėl žaidžiant šachmatais labai svarbu pažiūrėti priešininkui į akis.

Šachmatų sporto mėgėjai metė iššūkį Seimo pirmininkei. Minint tarptautinę šachmatų dieną surengtas simultanas. Jam prasidėjus kai kurie dalyviai savo jėgomis pasitikėjo.

„Kol kas savo pozicija esu patenkintas. Tikiuosi laimėti“, – sakė vyras.

„Pabaiga dar neaiški, bet svarbiausia – sužaisti kuo geriau“, – teigė moteris.

Kiti laimėti nė negalvojo, sako, atėjo pasimokyti meistriškumo, pamatyti, kaip žaidžia profesionalai. O ir sužaisti su šachmatų didmeistre galimybė pasitaiko ne kasdien.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Žaidžiu, bet mano reitingas nėra aukštas, truputį aukščiau vidurkio“, – pasakojo sau iššūkį metęs vyras.

„Šiaip aš mėgėja, žaidžiu nuo vaikystės, tėtis išmokė. O ar sunku? Malonu. Supranti, kad laimėti neįmanoma, tai žiūri, kaip mąsto profesionalas, ir mėgaujiesi tuo procesu“, – sakė moteris.

„Laimėti šįkart nesitikiu, bet ateityje – kodėl ne?“ – įsitikinęs vyras.

„Čia aš tik žinau ėjimus, o daugiau kaip ir nieko, tai man visada sudėtinga, o šiandien dar čia prieš didmeistrę, tai ką jūs čia, juokaujate“, – kalbėjo vyras.

„Su Seimo pirmininke ir didmeistre visada sunku“, – sakė vyras.

Pirmąją valandą prieš Seimo pirmininkę niekas nepralaimėjo. Po pusantros valandos liko šešiolika žaidėjų.

Įpusėjus antrai turnyro valandai žaidėjų gretos ėmė retėti sparčiau.

„Pralošiau. Bet klaidą padariau tiesiog, šiaip žaisti dar buvo galima“, – teigė vyras.

Supranti, kad laimėti neįmanoma, tai žiūri, kaip mąsto profesionalas, ir mėgaujiesi tuo procesu.

„Aišku, kad pralaimėjau, padariau klaidų, anksti labai karalienę atidaviau. Kai žaidi, įdomu, kokiu būdu tave ten suvalgys“, – pasakojo moteris.

„Žaidimo pradžioje man sekėsi gerai, bet vėliau mane nugalėjo. Nieko negalėjau padaryti, ji labai stipri priešininkė“, – tikino vyras.

„Likau be trijų pėstininkų ir pasidaviau. Labai sunku“, – sakė vyras.

Laimėti prieš Seimo pirmininkę niekam nepavyko. Ji šįkart įrodė, kad šachmatų turnyre yra nenugalima. Tiesa, dvi žaidimo partijos baigėsi lygiosiomis.

„Kartais yra šiek tiek psichologinio žaidimo, kai kurie žaidėjai parodo, kad yra nusiminę, o iš tikrųjų yra sugalvoję kažkokį įdomų planą, todėl visada yra verta pažiūrėti varžovui į akis“, – aiškino V. Čmilytė-Nielsen.

V. Čmilytė-Nielsen pastebėjo, kad Lietuvoje šachmatais žaidžia daugiausia vyrai. Šiandien simultane jų taip pat buvo daugiau nei moterų.

„Tradiciškai visada moterys šachmatininkės Lietuvoje buvo stiprios, tai aš tikiuosi, kad pavyks tą tendenciją pakeisti ir moterų, mergaičių nuo ankstyvo amžiaus bus daugiau ir daugiau Lietuvoje“, – vylėsi V. Čmilytė-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka ka

ka ka portretas
o ko savo draugeli pieskova nepakvete?

jai juoda kapisona

jai juoda kapisona portretas
ir dalgi i rankas-net grimuot nereiktu

Pasitvirtina - Kauno tiesa

Pasitvirtina - Kauno tiesa portretas
kremlinių ruporas, nes pagrinde tik jų komentarai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių