Šalia gatvės šokantis žmogus trikdo kėdainiečius: ar neįvyks nelaimė?

Pastarąją savaitę kėdainiečius ir miesto svečius glumina vaizdas – šalia pagrindinės miesto gatvės dažnai ateina vyras ir keletą valandų tiesiog šoka. Šis vaizdelis kartojasi ir rytais, ir popietę, ir vakarais. Kėdainiečiams šis asmuo žinomas ar bent jau girdėtas, jis anksčiau taip keistai nesielgdavo, tad žmonės ėmė nerimauti dėl šio piliečio sveikatos.

Kelia ir šypseną, ir gailestį

Šalia J. Basanavičiaus gatvės sankryžų šokantį žmogų kėdainiečiai ir miesto svečiai gali išvysti gana dažnai. Vieni filmuoja, kiti tiesiog nusišypso, o dar kitiems ir gaila žmogaus pasidaro.

Daugelis jį yra matę ar bent jau girdėję. Kažkada du broliai ir laikraščius pardavinėjo, ir kitais darbais užsiėmė. Vyresniajam mirus, 47-erių vyras liko gyventi su žmona.

Dėl smurto artimoje aplinkoje į namus ne kartą vyko policija, dėl degančios lovos ar uždūmintų patalpų – ugniagesiai. O kiek dėl sveikatos problemų čia skubėjo greitoji pagalba – sunku ir suskaičiuoti.

Ėmė elgtis keistai

Tačiau tiek aplink gyvenantieji, tiek šį žmogų bent kiek pažįstantieji pastebėjo, kad jis ėmė elgtis labai keistai. Ypač pastaruoju metu – žmogus užsideda tai vienos, tai kitos įmonės specialius drabužius, atsistoja šalia gatvės ir šoka. Šoka, šypsosi, mojuoja. Ir taip valandų valandas, kasdien jau gerą savaitę.

Atrodytų, įstatymų ar viešosios tvarkos jis kaip ir nepažeidžia, bet netgi mediku nebūnant aišku, kad žmogui kažkas negerai. Jis pradėjo elgtis labai neadekvačiai ir tas jo neadekvatus elgesys darosi vis keistesnis.

Natūralu, kad į žurnalistus kreipęsi ir vaizdo įrašą atsiuntę žmonės klausė – ar nesulauksime dar vienos nelaimės? Gal galima kažkaip žmogui padėti?

Kaip padėti?

Iš tiesų institucijos šiam vyrui jau seniai suteikė visą reikalingą informaciją apie pagalbą asmenims Kėdainių mieste ir rajone. Ir pagalba buvo teikiama. Jis turi kur gyventi, o pragyvenimui pinigus skiria valstybė.

Tiesa, ne per seniausiai žmogus buvo gydomas specializuotoje įstaigoje, išėjus iš jos elgesys buvo pasikeitęs į gerąją pusę, o dabar jis vėl pradėjo labai keistai elgtis.

Kėdainių rajono savivaldybė informuoja, kad jeigu savo aplinkoje pastebėjote žmogų, kuris neturi namų ar yra sutrikusi jo sveikatos būklė, geriausia kreiptis į Kėdainių bendruomenės socialinį centrą telefonu +370 655 64 322, nepamirštant nurodyti, kur pastebėjote asmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių