Šeštadienis – saulėtas, sekmadienį atslinks drėgnesnis oras

  • Teksto dydis:

Po saulėto ir labai šilto šeštadienio į dalį Lietuvos sekmadienį atslinks nestiprus lietus. Tačiau pirmadienį jo tikimybė vėl sumažės.

Kaip LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė, šeštadienis bus saulėtas, kur ne kur praplauks šviesūs aukšti debesėliai – daugiau rytiniu šalies pakraščiu ar Pietų Lietuvoje. Temperatūra daugelyje šalies rajonų sieks 19–20 laipsnių, Pietvakarių Lietuvoje, Suvalkijoje šils iki 22 laipsnių. Anot sinoptikės, bus šilta ir prie jūros: numatoma temperatūra – apie 19–20 laipsnių, tik Neringoje – apie 17 laipsnių šilumos.

Anticiklonas, kuris yra virš Lietuvos, jau irsta, ir sekmadienį į pietinius šalies rajonus atslinks drėgnesnis oras. „Taigi danguje daugės debesį, dieną Suvalkijoje, Dzūkijoje ir kai kur kitur šalies pietryčiuose palynos“, – prognozuoja A. Nagelytė. Dienos temperatūra Šiaurės Lietuvoje svyruos apie 20 laipsnių šilumos, o pietiniame šalies pakraštyje, kur drieksis lietaus debesys, bus apie 16–17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį lietaus tikimybė vėl sumažės. Temperatūra naktį – 3–8 laipsniai, dienos metu daugelyje šalies rajonų šils iki 20–22 laipsnių. „Taigi išlieka vėsios naktys ir šiltos dienos“, – apibendrina sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių