Šiaulių ligoninėje – virtualios realybės akiniai: atsakė, kodėl tai naudinga

Vaikams Respublikinėje Šiaulių ligoninėje įvairios nemalonios procedūros taps mažiau skausmingos, mat procedūriniuose kabinetuose bus naudojami virtualios realybės akiniai. Nukreipę dėmesį vaikai į skausmą reaguoja lengviau, o tai leidžia gydytojams geriau ir greičiau atlikti savo darbą. 

Ant Respublikinės Šiaulių ligoninės procedūrinio gulto sėdosi septynerių metų Miglė. Kad sužaloto piršto tvarstymas būtų mažiau skausmingas, chirurgas mergaitei uždėjo virtualios realybės akinius.

„Buvo labai smagus jausmas“, – teigė Miglė.

Nemaloni tvarstymo procedūra pralėkė akimirksniu, kai virtuali realybė mergaitę perkėlė į žydrąją pakrantę. Apie skausmą nebuvo nė kada galvoti.  

Tyrimai rodo, kad virtualios realybės priemonės – puikus dėmesio nukreipimo metodas skausmingų procedūrų metu ligoninėje. Akiniai ypač tinka adatų ar kraujo bijantiems vaikams.  

„Virtuali realybė, kur jie tiesiog trumpam laikui užsidaro tame pasaulyje, tai tą norime pritaikyti čia, Šiauliuose. Norime, kad vaikai jaustų, jog tai neturi būti baisu, juolab, kad kuo mažiau blogų emocijų, tuo gijimas paprastesnis“, – aiškino vaikų chirurgas Benediktas Jonuška. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Iki šiol per procedūrą vaikus buvo bandoma užkalbinti, dažnai savo telefoną prieš nosį atžaloms pakišdavo tėvai.  

„Vaikai tikrai moka, liaudiškai tariant, atsijungti. Jiems ta virtuali realybė, ar kažkokia kita veikla, nuslopina baimę, jie įsijungia kitą aplinką, kuri yra malonesnė“, – sakė vaikų chirurgė Evelina Klepšytė Janauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių