Sinoptikų prognozė: kokių orų tikėtis per Žolinę?

  • Teksto dydis:

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė pateikė naujausią orų prognozę.

„Ciklonų sistema Ottilie, atnešusi savaitgaliui vėsesnius ir gana audringus orus, lėtai traukiasi į rytus. Bet dar pirmadienį ir antradienį savo pietvakariniu pakraščiu mus užkabins, vėjas vis nerims, o atmosferos frontų debesys šiek tiek lietaus atneš, tiesa, daugiausia šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose.  

Iš vakarų, pietvakarių, su ramesniais ir sausesniais orais plečiasi anticiklonas Maschal. Mus jis pasieks jau trečiadienį. Vėjai rims, bus sausiau ir vis šilčiau. Vėl graži vasara sugrįš, tikėtina, kad ir šventiniam ketvirtadieniui.

Nors šiaurės vakaruose nauja drėgnesnių ciklonų sistema energiją kaups, Baltiją ir Lietuvą ji turėtų tik nuo penktadienio pasiekti. Ir penktadienį, ir savaitgalį protarpiais palis, kartais vėl vėjas sustiprės, bet bus dar maloniai šilta. Vėl atvėsti gali nuo sekmadienio, bet panašu, kad trumpam. 

Pirmadienį, rugpjūčio 12-ąją, nakties pradžioje palis rytiniam, pietrytiniam pakraštuke, dieną protarpiais palis, perkūnija dar gali padudenti, labiausia tikėtina šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Vėjas naktį vakarų, dieną šiaurės vakarų 7–12 m/s, pajūryje gūsiai iki 15 m/s. Naktį 10–15 laipsnių, pajūryje apie 16–19 laipsnių, dieną 19–23 laipsniai, vėsiausia pajūryje. 

Antradienį, rugpjūčio 13 d., protarpiais palis, naktį daugiausia šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose. Vėjas naktį vakarų, šiaurės vakarų, dieną šiaurės vakarų 6-11m/s, dieną pajūryje 8–13 m/s. Naktį 8–13 laipsnių, vėsiausia rytiniuose rajonuose, pajūryje 14–16 laipsnių, Kuršių nerijoje apie 18 laipsnių, dieną 20–24 laipsniai, vėsiausia pajūryje ir šiauriniuose rajonuose.

Trečiadienį, rugpjūčio 14 d., be lietaus, naktį rūkai vėl nusidrieks. Vėjas naktį nepastovus 3–6 m/s, dieną pietų, pietryčių 4–8 m/s. Naktį 8–13 laipsnių, pajūryje 14–16 laipsnių, Kuršių nerijoje apie 18 laipsnių, dieną 22–27 laipsniai, vėsiausia pajūryje. 

Ketvirtadienį, rugpjūčio 15 d., be lietaus, naktį šiaurės rytuose, rytuose rūkai nusidrieks. Vėjas pietinių krypčių naktį 4–8 m/s, dieną 5–10 m/s. Naktį 11–14 laipsnių, Kuršių nerijoje 16–18 laipsnių, dieną 24–28 laipsniai.

Penktadienio rytą ir dieną su perkūnija palis. Vėjas naktį nepastovus 4–8 m/s, dieną pietvakarių, vakarų 7–12 m/s. Naktį 14–18 laipsnių, dieną 21–26 laipsniai, šilčiausia pietiniuose rajonuose, o vėsiausia pajūryje“, – rašė sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių