Siūloma nustatyti baudas už bepiločių orlaivių naudojimo pažeidimus

  • Teksto dydis:

Darbo partijos frakcijos nariai Seime užregistravo Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis siūloma nustatyti atsakomybę už bepiločių orlaivių, vadinamų dronais, naudojimo taisyklių pažeidimus.

„Darbiečiai“ pažymi, kad Civilinės aviacijos administracija yra parengusi ir patvirtinusi Bendrosios aviacijos lėktuvų naudojimo bei Bepiločių orlaivių naudojimo taisykles, kuriose numatyti bepiločių orlaivių naudojimo reikalavimai, skrydžių vykdymo jais sąlygos ir tvarka, šiems orlaiviams taikomi techniniai reikalavimai, atitinkamų leidimų suteikimo tvarka, bet nėra nustatyta atsakomybė už taisyklių pažeidimus.

„Taigi, atsižvelgiant į bepiločių orlaivių daugėjimą,  taip pat su jais susijusių avarijų ir incidentų padažnėjimą, būtina užtikrinti, kad būtų laikomasi minėtose taisyklėse nustatytų reikalavimų. Be to, planuojame teikti pasiūlymus dėl bepiločių orlaivių pilotų registravimo“, - pranešime spaudai teigė Seimo narys Viktoras Fiodorovas.

Administracinių nusižengimų kodeksą siūloma papildyti nuostatomis, jog už Bendrosios aviacijos lėktuvų naudojimo taisyklių pažeidimą orlaivio vadui būtų skirta bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų eurų, o Bepiločių orlaivių naudojimo taisyklių pažeidimas užtrauktų baudą nuo šimto iki penkių šimtų eurų, numatant galimybę konfiskuoti bepilotį orlaivį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių