Motyvacinį testą laikė 900 norinčiųjų tapti pedagogais

  • Teksto dydis:

 

Šiemet per pagrindinį priėmimą motyvacijos testą, reikalingą stojant į švietimo ir ugdymo krypčių studijų programas, laikė 900 asmenų - pusantro šimto mažiau nei pernai.

Daugumos - daugiau kaip puspenkto šimto - laikiusių motyvacija įvertinta maksimaliai - dviem balais, vieną balą gavo beveik 400, nulį - apie pusšimtis stojančiųjų, BNS pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO).

Motyvacijos vertinimas yra privalomas pretenduojant į pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas, išlaikius motyvacijos vertinimą prie konkursinio balo pridedamas vienas ar du papildomi balai. Jei stojantysis atvyksta į motyvacijos vertinimą, bet gauna nulį balų, jis gali pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą, jam tiesiog nebus pridėta balų. Jei stojantysis neatvyksta į motyvacijos vertinimą, pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą jis jau nebegali.

Šiemet bendrąjį priėmimą sudaro pagrindinis (I ir II etapai) ir papildomas priėmimai.

Pagrindinio priėmimo prašymai teikiami ir koreguojami LAMABPO informacinėje sistemoje iki liepos 18 dienos 15 valandos. Liepos 23 dieną stojantysis galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Pagrindinio priėmimo antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą. Tuo metu per papildomą priėmimą bus galima įtraukti naujus pageidavimus, taip pat jame galės dalyvauti ir tie, kurie nedalyvavo pagrindiniame priėmime.

Stojantieji, papildomo priėmimo metu pasirinkę pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas, galės laikyti motyvacijos vertinimą rugpjūčio 8 dieną.

Šiemet priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos. Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių