Sinoptikai: audros banga nuslinko į Rytų Lietuvą

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba ketvirtadienį perspėjo apie artėjančią labai smarkią audrą ir škvalą. Popietę dalyje Lietuvos lija, griaudi perkūnija, sustiprėjo vėjas. Gelbėtojai gavo pranešimų apie nuvirtusius medžius. Tautiečiai dalijasi užklupusių orų permainų vaizdais.

Intensyviausios liūtys ir perkūnija – Alytuje, Vilniuje ir Utenos apskrityje

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, 22.20 val. intensyviausios liūtys su perkūnija slinko per Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskritis. Per artimiausias valandas trumpi lietūs su perkūnija ir toliau plis į rytinius šalies rajonus.

Taip pat šiuo metu link pietvakarinių šalies rajonų atslenka nauji lietaus debesys, tad artimiausiu metu trumpi lietūs su perkūnija numatomi Tauragės bei Marijampolės apskrityse.

Artimiausiu metu audra pasieks Rytų Lietuvą

Per Lietuvą keliaujant audros debesims, sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis valandomis ji pasieks rytinę šalies dalį.

Kaip praneša Hidrometeorologijos tarnyba, rytiniuose rajonuose numatomos trumpos ir smarkios liūtys su perkūnija, o vėjo gūsiai sieks iki 21–26 m/s.

18.20 val. duomenis, Panevėžio, Kauno, Alytaus, Utenos ir Vilniaus apskrityse intensyviai lyja, griaudėja perkūnija. Vėjo gūsiai siekia 25 m/s.

Anot sinoptikų, per praėjusias keletą valandų smarkios liūtys skalavo Jurbarką Tauragę, Kybartus, Dotnuvą, Kazlų Rūdą ir Šeduvą.

Lūžta medžiai

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad 14.40 val. duomenis, šiuo metu Telšių, Tauragės, Marijampolės, Šiaulių, Panevėžio ir Kauno apskrityse intensyviai lyja, griaudėja perkūnija, fiksuojami vėjo sustiprėjimai iki 21 m/s.

„Artimiausiomis valandomis liūčių su perkūnija zona toliau judės šiaurės rytų kryptimi ir plis į didesnę Lietuvos dalį. Numatomos trumpos ir smarkios liūtys su perkūnija, škvalas iki 21-26 m/s, kruša“, – įspėja sinoptikai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė Eltai sakė, kad pirmieji pagalbos prašymai dėl nuvirtusių medžių buvo gauti 14.26 min. iš Šakių rajono, medžiai užvirto ant kelio ir trukdė eismui.

„Iki 16 valandos gauta daugiau nei 10 iškvietimų“, – Eltai sakė E. Zdanevičienė, dėl nuvirtusių medžių pagalbos taip pat prašyta Raseinių, Kelmės, Pakruojo, Kauno, Radviliškio, Šakių rajonuose“, – sakė E. Zdanevičienė.

„Skęstam“

„14.12 val. Sujainiai. Jau škvalas“, – ketvirtadienio popietę feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ skelbė vienas vyras.

Jam antrino ir kitas tautietis: „Skęstam“.

Internautas pranešė, kad plaukia ir Jurbarkas. 

Kaip jau skelbta, ketvirtadienio popietę, anot meteorologų, Lietuvos pietvakariniuose rajonuose pradės formuotis audra. Vakare ir pirmoje nakties pusėje audra turėtų išplisti į daugelį kitų rajonų.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad vietomis numatomi smarkūs lietūs, kruša, škvalas. Vėjo greitis gali siekti 15-20, vietomis – 21-26 m/s.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Meteorologų duomenimis, oro temperatūra ketvirtadienį daug kur sieks 31-34 laipsnius karščio.

Kai kuriems gyventojams dėl orų permainų buvo išsiųsti ir skubūs perspėjimai.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

 

 

Kai kurie tautiečiai jau fiksavo vaizdus, kaip lūžta didžiulės medžių šakos.

Pakruojo rajone pastebėtas viską vartantis ir draskantis vėjas.

Lietuvos gyventojai dalijasi vaizdo įrašais, kaip audra slenka gilyn į Lietuvą, pasiekė Kazlų Rūdą.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašai

Penktadienio naktį daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs su perkūnija, vietomis lis smarkiai. Vėjas besikeičiančios krypties, 5–10 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra 15–20 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną kai kur, didesnė tikimybė rytinėje šalies pusėje, numatomas trumpas lietus, galima perkūnija. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Temperatūra 25–30, pajūryje 22–24 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
O sinoptikinė prognozė kokia bus oro temperatūra dabar nesvarbi? Ar bus šilta ar šalta yra px?

As

As portretas
Ir vel savamokslis zurnaliuga - marsistas- konspiracininkas burdamas is kavos tirsciu bando nuspeti orus....

Radio centras Vilainiai

Radio centras Vilainiai portretas
Iš ryto aštuntą,sakau,palaistysiu daržą,ale pakol tempiau dratą alektrai,ėmė kapsėti.Paėmiau kompą pažiūrėt meteo lt.tai ten parašyta buvo,kad lietus bus nuo dvyliktos.A tas netyčiukas ,žiūrau,jau nebe...Visą dieną ant niervų-nė lašo...Lietų turėjau omeny.A jūs ką galvojot,a?Septintą vakarą manoji prisiaga atalakia su riksmu,kad bus audra i aš kad dratas savo susisukčiau buchton.Spėjau.Nu džiobtelėjo normalnai.Iškados jokios,ba musėt Aukčiausias myli mus iš Vilainių kaima.Ale toks noras kad sukilo išeit laukan,jog net nugara užnižo.Gal kartais sparnai dygt ėmė?Stojausi į gumbatus,aprengiau dar tarybine brezentovke ir išėjau ...Kaifas neapsakomas...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių