VSD mato rizikų dėl islamiškojo radikalizmo: mes tai stebime su nerimu

  • Teksto dydis:

Lietuvoje daugėjant migrantų iš Vidurio Azijos šalių, Valstybės saugumo departamentas (VSD) įžvelgia rizikų dėl galimo islamiškojo radikalizmo lygio augimo.

„Mes tai stebime su nerimu. Nenoriu kaltinti konkrečios tautos, bet Vidurio Azijos tam tikros etninės grupės gali būti linkusios į tam tikrą radikalizmą“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu naujienų portalui „15min“ sakė VSD vadovas Darius Jauniškis.

Pasak jo, teroristinis išpuolis Maskvos koncertų salėje „Crocus“ ir kai kurie kiti įvykiai Europoje verčia stebėti ir vertinti situaciją rimčiau.

Mes tai stebime su nerimu.

„Migrantų didėjimas iš Azijos šalių kelia rizikų srityje dėl islamiškojo radikalizmo lygio didėjimo. Vadinasi, mes turime atitraukti tam tikrus išteklius nuo kontržvalgybos ir permesti į terorizmo prevenciją. Tai reikalauja papildomų išteklių“, – kalbėjo žvalgybos vadas.

Migracijos departamento duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį nuo 8,2 tūkst. iki 10,2 tūkst. padaugėjo Lietuvoje gyvenančių uzbekų, kurie sudaro ketvirtą pagal dydį užsieniečių diasporą. Penkti rikiuojasi tadžikai, jų šalyje per pusmetį padaugėjo nuo 5,7 iki 7 tūkstančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kodėl uzbekai

Tai kodėl uzbekai portretas
ir kiti musulmonai metodiškai įleidžiami į Lietuvą????Tyliai vyksta tai,kas ir visoje EU,Europa musimizuojama.Metodiškai,ciniškai,veikiančių velniškų jėgų ,toje pačioje Europoje,pastangomis .Visi kas prieš- kraštutiniai,populistai,fašistai ir pan.

Tvarkos jau nebebus.

Tvarkos jau nebebus. portretas
Nebespėsim...

Kaunas

Kaunas portretas
Virš mano buto nuomojasi butą imigrantai iš trečiųjų šalių,Islamo tikėjimo.Keturis mėnesius nebuvo ramybės nei naktį nei dieną,ir daužėsi naktimis ir dienomis.į mano skundus policija nekreipė dėmesio,dar ir mane pradėjo kaltinti,kad man ir paukščiukų čiulbėjimas trukdys.Vieną naktį aš iškviečiau policiją ir policininkai patys girdėjo kaip tie nuomininkai imigrantai daužosi naktimis.Ir tik tada manim patikėjo,kad aš nemeluoju ir neprisigalvoju,bet 4 mėnesiai buvo košmariški.Dabar situacija truputį pagerėjo,bet daužosi naktimis ir dabar,tik su ilgesniais tylos intervalais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių