VSD vadovas prašo LRT paneigti D.Kuolio žodžius

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina pasiskundė visuomeninio transliuotojo vadovui Audriui Siaurusevičiui ir paprašė paneigti keliose tiesioginėse Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) laidose visuomenininko Dariaus Kuolio išsakytus žodžius, rašo „Lietuvos žinios“.

A.Siaurusevičiui adresuotame rašte pateikiamos dvi VSD nepatikusios D.Kuolio citatos. Per LRT sausio pabaigoje transliuojamą laidą „Ant svarstyklių“ visuomenininkas pareiškė, kad „... žiniasklaidai yra žinoma, ir tai yra paskelbta, kad iš karto nutekinus informaciją apie “Snoro„ banką “Lietuvos rytui„, vienas aukštas prokuratūros pareigūnas, atlikęs vidinį tyrimą, atėjo pas prezidentės patarėją nacionalinio saugumo klausimams Joną Markevičių ir pasakė, kad vidinis tyrimas parodė, kad nutekino informaciją “Lietuvos rytui„ apie “Snoro„ banką aukštas prokuratūros pareigūnas, paskirtas pačios prezidentės, ir Valstybės saugumo departamento darbuotojai...“.

G.Grinos pasirašytame rašte sakoma, kad „ši D.Kuolio išsakyta informacija toje dalyje, kurioje teigiama, kad VSD darbuotojai nutekino informaciją apie “Snoro„ banką dienraščiui “Lietuvos rytas„, neatitinka tikrovės ir pažeidžia dalykinę VSD reputaciją“.

Tikrovės, anot VSD, neatitinka ir LRT radijo laidoje „Akiračiai“ D.Kuolio išsakyta informacija: „VSD (...) užsiima kriminaline veikla ir pradeda veikti kaip kriminalinis susivienijimas. Aidis Meželis, Linas Jurgelaitis - tie žmonės, kurie talkino įvairiems neaiškiems verslams, kurie darėsi asmeninius verslus, stovi šiandien ir griaudami Vytauto Pociūno bylos tyrimą, griauna valstybės pastangas kovoti su korupcija. VSD stoja nusikalstamo pasaulio pusėn prieš mūsų kriminalistus, prieš mūsų tarnybas, FNTT ir kitas tarnybas, kurios ateina talkinti valdžiai kovoje su korupcija ir susiduria su VSD pasipriešinimu. (...) Šitie patys žmonės manipuliuoja visuomenės nuomone, žiniasklaida, manipuliuoja žmonių likimais, režisuodami pedofilijos bylos tyrimo visą istoriją, ir tas pats Aidis Meželis, ir Linas Jurgelaitis labai aktyviai veikia čionai.“

VSD reikalauja, kad paskelbtą esą tikrovės neatitinkančią ir institucijos dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją LRT paneigtų tokiu pat būdu, kokiu ji buvo paskelbta.

Visuomeniniam transliuotojui departamentas nurodo, kokius paneigimo tekstus reikėtų išplatinti.

Reikalaudamas to VSD nurodo, kad remiasi Visuomenės informavimo įstatymu ir Civiliniu kodeksu. Dienraštis pažymi, kad tame pačiame Visuomenės informavimo įstatyme numatyta, kad „viešosios informacijos rengėjui ir (ar) skleidėjui netaikoma redakcinė atsakomybė ir jie neatsako už tikrovės neatitinkančios informacijos paskelbimą, jeigu jie nurodė informacijos šaltinį ir ji buvo paskelbta tiesioginių programų, interneto konferencijų dalyvių, nesusijusių su viešosios informacijos rengėju“.

D.Kuoliui VSD veiksmai panašūs į viešųjų ryšių akciją. Jis teigė esąs pasirengęs ir toliau plėtoti su departamentu susijusias temas.

„Yra daug medžiagos apie VSD pareigūnų veiklą, nederančią su įstatymais, peržengiančią ribas ir griaunančią mūsų konstitucinę santvarką“, - pažymėjo jis.

D.Kuolio teigimu, LRT transliuotų laidų metu jis pateikė informaciją, pagrįstą žurnalistiniais tyrimais. „Aš tai pasakiau turėdamas tam tikros informacijos“, - teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
nieko naujo Kuolys nepasake, jei sako- reiskia zino, nemanau, kad jis is dangus visa tai paeme.

idomiai

idomiai portretas
cia iseina, pvz Venckiene, Kedzius kiek ir kaip smeizia , bet...ju niekas negina, nepraso , kad per tv paneigtu.Reiskia vienus galima, net ir butina smeizti, o kitu jau ohoho ne nebandykit, jie - nelieciami

Kostas

Kostas portretas
Kažkas naujo, nes šiaip tai VSD iki šiolei niekaip nereagovo į jokius Lietuvos piliečių ir visuomenės informavimo priemonių viešus paklausimus ir pareiškimus dėl VSD ir jų atskirų darbuotojų veiklos. Darytina išvada, kad Kuolio teiginiuose apie atskirus VSD didvyrius yra neginčyjamos tiesos.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių