Vyriausybė nepritaria siūlymui leisti asmenims skirti savanorišką paramą gynybos finansavimui

Vyriausybė nepritaria grupės parlamentarų siūlymui, leisti fiziniams ir juridiniams asmenims skirti savanorišką kasmėnesinę arba vienkartinę tikslinę paramą valstybei, skirtą saugumo ir gynybos finansavimui dėl teisinių priežasčių.

Tokia Vyriausybės išvada, kuriai Finansų ministerijos siūlymu pritarta trečiadienį, bus teikiama Seimui.

Šiais parlamentarų pateiktais Labdaros ir paramos įstatymo pakeitimais siūloma leisti asmenims, norintiems mokėti tikslinę paramą asmenims pateikti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) prašymą dėl paramos skyrimo. Šiuos prašymus asmenys galėtų bet kada pakeisti ar atšaukti. Šią paramą administruotų VMI.

Vyriausybės išvadoje paaiškinama, kad projekto siekis palaikomas, bet pats ministrų kabinetas ketina siūlyti priemones, kuriomis asmenys savanoriškai galės prisidėti prie krašto apsaugos finansavimo, įskaitant ir aukų skyrimą.

Be to, nepritariama siūlomoms teisinio reguliavimo priemonėms, kadangi valstybė neturi paramos gavėjo statuso. Tai pat šiuo metu tikslinę paramą skirtą gynybai stiprinti, galima teikti konkretiems paramos gavėjams.

Anot projektą pateikusios grupės, toks prenumeratos principu veikiamas aukojimas bei viešinamas VMI ar kitose sistemose, generuotų reikšmingas lėšas ir augintų Lietuvos visuomenės sąmoningumą.

Pasiūlymą Seime įregistravo parlamentarai Vytautas Mitalas, Beata Pietkiewicz, Jurgis Razma, Justas Džiugelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kas

O kas portretas
gi kis tuos pinigus i "naujaji kovida" - "gynyba",atseit!?

-120 eur

-120 eur portretas
kas čia per stilius : nuo kada vyriausybės "leidimas" ,o ne privaloma "padėka" remiančiam savo valstybės kariuomenę?

Anonimas

Anonimas portretas
vagys lai ir susimoka
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių