Reketu kaltinti „daškiniai“ - laisvėje

Kauno apygardos teismas padėjo tašką reketu kaltinamų „daškinių“ Rublio ir Ilgo baudžiamojoje byloje – kaltinamieji paleisti į laisvę.

37 metų amžiaus Robertas Užukauskas, pravarde Rublis, ir 42-ejų Rolandas Dromantas – Ilgas įtakingi buvusios „daškinių“ gaujos nariai buvo kaltinami didelės vertės turto prievartavimu.

Jiedu įkliuvo, kai savais metodais mėgino susitarti su lenkiškais maisto papildais „Olimp“ pradėjusiais prekiauti kauniečiais Linu Dzidoliku ir Vladu Jovaiša.

Antradienį teismas R.Dromantą šioje baudžiamoje byloje išteisino. Teisminio proceso metu jis įrodinėjo, kad į kavinę atvyko susitikti su savo draugu R.Užukausku ir pokalbyje su verslininkais nedalyvavo. Teismas pripažino, kad nukentėjusiųjų parodymai, kad jie R.Dromantą atpažino kaip turto prievartautoją, dar nereiškia, kad jis prievartavo turtą.

Apie tai garso įrašuose nėra duomenų, kad R.Dromantas būtų kalbėjęs ir reikalavęs nutraukti verslą. Apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas spėjimais, todėl Kauno apygardos teismas R.Dromanto atžvilgiu bylą nutraukė.

Teismas pripažino, kad R.Užukauskas padarė nusikaltimą, tačiau sunkių pažeidimų nėra. Sunkinančių aplinkybių šioje byloje taip pat nenustatyta.

Suimtas R.Užukauskas jau išbuvo 9 mėnesius. Antradienį teismas jį pripažino kaltu ir nuteisė dvejiems metams nelaisvės, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės „daškinis“ negavo. Teismas bausmės vykdymą atidėjo metams ir 6 mėnesiams. Ir R.Užukauskas, ir R.Dromantas paleisti teismo salėje.

Teismas nurodė tam tikrų R.Užukausko laisvės ribojimo dalykų, kuriuos jis privalės vykdyti bausmės atidėjimo laikotarpiu.


Priminsime, kad valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras „daškiniams“ siūlė didesnes nei vidutines bausmes. Anksčiau neteistam R.Dromantui buvo pasiūlyta skirti 6 metų ir 8 mėnesių, o R.Užukauskui – 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Abu „daškiniai“ mėgino susitarti su lenkiškais maisto papildais „Olimp“ pradėjusiais prekiauti kauniečiais Linu Dzidoliku ir Vladu Jovaiša.

Šie iš lenkų jau buvo įsigiję produkcijos už beveik 3 tūkst. eurų. Artimiausiu metu jie turėjo tapti oficialiais maisto papildus gaminančios Lenkijos bendrovės atstovais Lietuvoje.

Tačiau vyrai tikino sulaukę nieko gero nežadančio skambučio. Robertu prisistatęs vyras patarė jiems nelįsti kur nereikia ir priminė esą panašiai dirbęs Giedrius jau negyvas. Nukentėjusieji teisme nurodė, kad R.Užukauskas aiškiai leido suprasti esą jis suinteresuotas maisto papildų verslu ir nepageidaująs jokių konkurentų.

Į susitikimą „Akropolyje“ esančiame restorane „Ben Gei“ verslininkai atsinešė skaitmeninį diktofoną. Pokalbio su Ilgu ir Rubliu įrašus jau kitą dieną jie perdavė policijai. Netrukus „daškiniai“ buvo sulaikyti.

Nukentėjusieji apskaičiavo, kad per 5 metus jie būtų uždirbę mažiausiai 2,1 milijono litų pelno, tad savo pareiškimuose ir nurodė tokį galimai prievartauto turto dydį.


Šiame straipsnyje: daškiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių