Auksas ir toliau gerina kainos rekordus

  • Teksto dydis:

Auksas tarptautinėje rinkoje ir toliau gerina vertės rekordus, o dabar dėl nusilpusio JAV dolerio, taip pat dėl lūkesčių, kad Federaliniai Rezervai (JAV centrinis bankas) šią savaitę ženkliai sumažins bazines palūkanas.

„CME FedWatch“ ir „Trading Economics“ duomenimis, tikimybę, kad bazinės palūkanos Jungtinėse Valstijose bus apkarpytos iškart 0,5 procentinio punkto, rinkos dabar vertina 67 proc., palyginti su 25 proc. prieš mėnesį.

Be to, aukso, kaip saugaus turto, paklausa išaugo po antrojo pasikėsinimo į JAV respublikonų kandidatą į prezidentus Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) praėjusį savaitgalį.

„Susiskaldęs pasaulis, apkrautas geopolitinėmis rizikomis bei skolų naštomis, ir toliau rinksis aukso vertingumą“, – „MarketWatch“ cituoja „Saxo Bank“ strategijų žaliavų rinkose vadovą Olę Hanseną.

Dabar analitikai prognozuoja, jog uncija aukso 2025-ųjų pradžioje gali kainuoti 2,7 tūkst. dolerių, pirmiausia dėl JAV pinigų politikos švelninimo ir išaugusios paklausos iš besivystančių rinkų šalių centrinių bankų. Tačiau jei bazines palūkanas per artimiausią posėdį Federaliniai Rezervai apkarpys tik ketvirčiu procento, tauriųjų metalų kainos gali pademonstruoti trumpalaikį atsitraukimą, pažymi agentūra „Bloomberg“.

Nuo šių metų pradžios auksas tarptautinėje rinkoje pabrango daugiau nei ketvirtadaliu ir dabar svyruoja ties 2580 dolerių už unciją žyma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių