B. Netanyahu pažadėjo didinti spaudimą „Hamas“

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį pažadėjo didinti spaudimą „Hamas“ po virtinės naujų smūgių Gazos Ruože, kur jau devynis mėnesius vyksta karas.

B. Netanyahu per valstybinį atminimo renginį gynė Izraelio požiūrį į karą, sakydamas, kad „Hamas“ patiria spaudimą“.

„Jiems daromas vis didesnis spaudimas, nes mes juos skriaudžiame, likviduojame jų aukščiausio rango vadus ir tūkstančius teroristų“, pareiškė jis. 

„Jiems daromas spaudimas, nes mes, nepaisant viso spaudimo, tvirtai laikomės savo reikalavimų“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje tarptautinį susirūpinimą dėl karo aukų skaičiaus po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolių.

„Būtent dabar atėjo metas dar labiau padidinti spaudimą, kol namo bus sugrąžinti visi įkaitai – gyvi ir žuvę – ir pasiekti visi karo tikslai“, –  valstybiniame atminimo renginyje sakė B. Netanyahu.

Jo komentarai buvo išsakyti Izraeliui suintensyvinus atakas apgultoje palestiniečių teritorijoje, kur, pasak Gazos Ruožo gelbėtojų, antradienį per vieną valandą įvykusius tris oro antskrydžius žuvo daugiau kaip 40 žmonių.

Savaitgalį per Izraelio bombardavimą vadinamojoje „saugioje zonoje“ žuvo daugiau kaip 90 žmonių. B. Netanyahu teigė, kad ši operaciją buvo nukreipta prieš „Hamas“ karinio sparno vadovą Mohammedą Deifą (Mohamedą Deifą) ir vieną iš jo pavaduotojų.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) ceremonijoje sakė, kad Izraelio karinis spaudimas „verčia vis dar gyvus teroristinės organizacijos lyderius rūpintis tik savo išlikimu“. 

„Neturėdama gebėjimų vadovauti, kontroliuoti ir lyderiauti, „Hamas“ organizacija tampa teroristinių gaujų grupe, neturinčia nei krypties, nei ateities“, – pažymėjo jis. 

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos šeštadienio duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 713 žmonių, taip pat daugiausia civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Allach Agbar

Allach Agbar portretas
B U T I N A pasaulyje nuzudyti tiek zydu kiek jie nuzude palestinieciu. Jachve myli teisinguma.

Kaip didins?

Kaip didins? portretas
Nužudys dar daugiau vaikų?

Čia

Čia  portretas
tas kruvinas iki alkūnių žydų okupantų vadas netaniakas, pražudęs apie 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių