B. Sandersas pasiekė svarbias rinkimų pergales Aliaskos ir Vašingtono valstijose

  • Teksto dydis:

Bernie Sandersas (Bernis Sandersas) šeštadienį pasiekė užtikrintas pergales demokratų bendruomenių sueigose Aliaskos ir Vašingtono valstijose, taip suteikdamas savo kampanijai postūmį, labai reikalingą siekiant sutrukdyti Hillary Clinton (Hilari Klinton) tapti partijos kandidate į prezidentus.

JAV televizijos prognozavo didelę B.Sanderso persvarą abiejose minimose vakarinėse valstijose, kurios į partijos suvažiavimą siųs 117 delegatų: 101 Vašingtonas ir 16 Aliaska.

Vermontui atstovaujantis senatorius B.Sandersas pergalę vėlai šeštadienį šventė per „Twitter“.

„Ačiū, Aliaska! Drauge mes siunčiame žinią, kad ši vyriausybė priklauso mums visiems“, – rašė jis.

„Vašingtone, ačiū už jūsų didžiulę paramą! Bet kam yra sunku neigti, kad mūsų kampanija turi postūmį. Darome reikšmingus puolimus sekretorės Clinton pirmavimo (atžvilgiu) ir turime ... kelią pergalės link“, – rašė B.Sandersas.

JAV televizijos prognozavo, kad Aliaskoje B.Sandersas pelnė 79,2 proc. balsų, o H.Clinton – 20,8 proc. balsų.

Vašingtone prognozuojama, kad B.Sandersas gaus 72,1 proc., o H.Clinton – 27,7 proc. balsų.

Iki šeštadienio H.Clinton jau buvo užsitikrinusi 1 711 delegatų, tarp jų – „superdelegatų“, kurių nerenka rinkėjai, paramą, o B.Sandersas – 952 delegatų paramą, rodo CNN kaupiami duomenys.

Norint pelnyti Demokratų partijos kandidato į JAV prezidentus vardą, partijos suvažiavime, kuris liepos mėnesį įvyks Filadelfijoje, reikia turėti 2 383 delegatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių