Baltarusija siunčia karius į pasienį su Ukraina

Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas šeštadienį pranešė, kad Aleksandras Lukašenka įsakė sutelkti karių pajėgas prie Gomelio ir Mozyriaus miestų.

Apie tai pranešė „Laisvosios Europos radijas“.

Pasak ministro, karių grupės bus sustiprintos, „kad būtų galima reaguoti į galimas provokacijas“.

„Specialiųjų operacijų pajėgų, sausumos pajėgų, raketinių pajėgų, įskaitant turinčias reaktyvines artilerijos sistemas „Polonez“ ir sistemas „Iskander“, kariniams daliniams buvo pavesta dislokuotis nustatytose teritorijose. Taip pat padidinome priešlėktuvinių raketų, elektroninės karybos ir aviacijos pajėgumus“, – teigė V. Chreninas.

Pasak jo, sprendimas buvo priimtas po įtariamo Baltarusijos oro erdvės pažeidimo – esą tai buvo dronai, paleisti iš Ukrainos teritorijos. Pranešama, kad pirmasis apie pažeidimą informavo Aleksandras Lukašenka.

Pareigūno teigimu, rugpjūčio 9 d. budėjusios oro pajėgos aptiko „neatpažintus objektus, skrendančius iš Ukrainos teritorijos“. Pajėgos nustatė, kad tai bepiločiai orlaiviai, kai šie kirto sieną su Baltarusija. Dalis jų buvo perimti.

Padėtį atidžiai stebime ir esame pasirengę reaguoti į bet kokius pokyčius.

„Padėtį atidžiai stebime ir esame pasirengę reaguoti į bet kokius pokyčius“, – tvirtino Baltarusijos gynybos ministras.

Anksčiau A. Lukašenka teigė, kad penktadienio vakarą Baltarusijos karinėse oro pajėgose ir priešlėktuvinės gynybos daliniuose buvo įvesta aukšta parengtis dėl oro erdvės pažeidimo Kasciukovičų rajone. Pasak A. Lukašenkos, 19.04 val. vietos laiku priešlėktuvinės gynybos pajėgos esą sunaikino kelis taikinius virš Baltarusijos teritorijos, o likusius eliminavo Rusijos pajėgos netoli Jaroslavlio.

„Sunaikintų (objektų) paieškos tęsėsi visą naktį ir šį rytą. Įtariame, kad tai buvo koviniai dronai“, – sakė A. Lukašenka.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, liepos mėnesį Baltarusijos oro erdvę pažeidė mažiausiai devyni dronai kamikadzės „Shahed“, kuriuos Rusija reguliariai paleidžia į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Po pranešimų iš mūšių Kursko srityje: "rusai gauna į kaulus savo žemėje", "pasienio pajėgos rimtesnio pasipriešinimo ukrainiečiams neparodė, o juos remiantys armijos šauktiniai masiškai bėgo. Tą patį padarė ir „legendinis“ čečėnų pulkas „Achmat“, turėjęs prižiūrėti, kad nebėgtų rusų kareiviai", "Rusijos aviacija vykdo kiliminius Sudžos apylinkių bombardavimus, nelaukdama, kol iš ten pasitrauks civiliai" - Lukašenka deda į kelnes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių