Baltarusijos tinklaraštininkas S. Tichanovskis paleistas iš areštinės

  • Teksto dydis:

Baltarusijos tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis, kuriam buvo skirtas administracinis areštas, paleistas į laisvę, pranešė šalyje neįregistruotas žmogaus teisių centras „Vesna“.

„Tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis, nuteistas kalėti 45 paras, buvo paleistas iš tardymo izoliatoriaus Gomelyje. Anot „Vesna“ žmogaus teisių aktyvisto Leonido Sudalenkos, milicininkai nuvežė tinklaraštininką į miestą ir tiesiog paleido jį gatvėje. Dabar jis laisvas“, – pranešė nevyriausybinė organizacija.

Tokią informaciją susirašinėjimo platformoje „Telegram“ patvirtino ir S. Tichanovskio bendraminčiai.

S. Tichanovskis buvo sulaikytas gegužės 6 dieną netoli Mogiliavo dėl to, kad buvo nuteistas už dalyvavimą nesankcionuotame renginyje šių metų pradžioje – Minske surengtoje demonstracijoje prieš Baltarusijos integraciją su Rusija.

Jam atliekant bausmę įvyko dar du teismo procesai; per abu jis gavo dar po 15 parų arešto.

Būdamas areštinėje Gomelyje, S. Tichanovskis pareiškė ketinąs dalyvauti prezidento rinkimuose.

Praėjusį penktadienį šalies Centrinė rinkimų komisija (CRK) atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę, kuri galėtų iškelti S. Tichanovskio kandidatūrą.

CRK vadovės Lidijos Jermošinos teigimu, jo prašymas nebuvo patenkintas „dėl dokumentų pateikimo tvarkos pažeidimo“. Ji atkreipė dėmesį, kad parašką pasirašė ne pats potencialus kandidatas, o jo žmona.

CRK per trečiadienį vykusį posėdį įregistravo S. Tichanovskio sutuoktinės Svetlanos Tichanovskajos iniciatyvinę grupę.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių