A. Blinkenas kitą savaitę lankysis Artimuosiuose Rytuose dėl paliaubų plano

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) kitą savaitę lankysis Artimuosiuose Rytuose dėl Izraelio ir „Hamas“ paliaubų plano, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.

A. Blinkenas Artimųjų Rytų regione nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį lankysis jau aštuntą kartą.

Vizitas vyks nuo pirmadienio iki trečiadienio.

A. Blinkenas lankysis Izraelyje ir į Vakarus orientuotose šalyse – Egipte, Jordanijoje ir Katare, pranešė Valstybės departamentas.

Praėjusią savaitę Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) išdėstė naują planą, pagal kurį Izraelio pajėgos pasitrauktų iš visų apgyvendintų Gazos Ruožo teritorijų, per pirmąsias šešias savaites „Hamas“ išlaisvintų įkaitų ir būtų pratęstos paliaubos, derybininkams siekiant susitarti dėl ilgalaikės taikos.

A. Blinkenas „pabrėš, kaip svarbu, kad „Hamas“ sutiktų su pateiktu pasiūlymu, kuris yra beveik identiškas pasiūlymui, kuriam „Hamas“ pritarė praėjusį mėnesį“, sakoma Valstybės departamento atstovo spaudai Matthew Millerio (Metjaus Milerio) pareiškime.

Vyriausiasis JAV diplomatas „aptars, kaip pasiūlymas dėl paliaubų būtų naudingas ir izraeliečiams, ir palestiniečiams. Jis pabrėš, kad tai palengvintų Gazos Ruožo gyventojų kančias, leistų padidinti humanitarinę pagalbą ir leistų palestiniečiams grįžti į savo rajonus“, priduriama M. Millerrio pareiškime.

A. Blinkenas į Artimuosius Rytus vyks iš Prancūzijos, kur su J. Bidenu dalyvavo iškilmėse, skirtose 80-osioms D dienos metinėms.

A. Blinkenas trečiadienį vėl prisijungs prie J. Bideno, dalyvaujančio Didžiojo septyneto (G-7) grupės aukščiausiojo lygio susitikime Italijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių