Britų žvalgyba atkreipia dėmesį į vieno rusų generolo atleidimą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija šeštadienį pateiktoje naujausioje žvalgybos informacijoje atkreipia dėmesį į Rusijos generolo majoro Ivano Popovo atleidimą, galintį atspindėti daugelio karininkų nepasitenkinimą karine vadovybe.

Nuo didelio masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija atleido nemažai kariuomenės vadų, bet 58-osios bendrųjų pajėgų armijos generolo majoro I. Popovo nušalinimas išsiskiria, socialiniame tinkle „Twitter“ skelbia britų Gynybos ministerija.

JIs tikriausiai buvo nušalintas dėl išreikšto susirūpinimo, o ne dėl kokio nors numanomo prasto pareigų vykdymo, sakoma pranešime.

Viename nutekintame vaizdo įraše, skirtame jo kariams, I. Popovas piktai kritikuoja Rusijos gynybos ministerijos vadovybę ir kaltina ją „smūgiu [armijai] iš nugaros, ryžtingu armijos galvos kirtimu sunkiausiu ir labiausiai įtemptu momentu”.

Jo komentaras gali atspindėti tikėtiną daugelio karininkų nepasitenkinimą karine vadovybe, pažymi britų žvalgyba. Panašius skundus reiškė rusų privačios karinės bendrovės „Wagner“ bosas Jevgenijus Prigožinas prieš praėjusį mėnesį surengtą savo maištą.

Tiesioginė pavaldinių reiškiama kritika tikriausiai kels vis daugiau problemų gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir Generalinio štabo viršininkui generolui Valerijui Gerasimovui, sakoma pranešime.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojebritų žvalgybaIvanas Popovasrusų generolo atleidimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių