D. Trumpas teigia kalbėjęsis su V. Zelenskiu, žada užbaigti karą

  • Teksto dydis:

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį sakė, kad telefonu kalbėjosi su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu, ir pažadėjo užbaigti karą šioje šalyje.

„Esu dėkingas prezidentui Zelenskiui, kad susisiekė, nes aš, kaip kitas Jungtinių Valstijų prezidentas, atnešiu pasauliui taiką ir užbaigsiu karą, kuris nusinešė tiek daug gyvybių ir sugriovė daugybę nekaltų šeimų“, – sakė D. Trumpas socialinėje platformoje „Truth Social“ paskelbtame pranešime.

V. Zelenskis patvirtino skambutį ir pridūrė: „Sutarėme su prezidentu Trumpu asmeninio susitikimo metu aptarti, kokiais veiksmais galima pasiekti, kad taika būtų teisinga ir tikrai ilgalaikė.“

„Pažymėjau gyvybiškai svarbią dvipartinę abiejų rūmų amerikiečių paramą mūsų tautos laisvės ir nepriklausomybės apsaugai“, – sakė jis socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime.

D. Trumpo pergalė lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose sukeltų abejonių dėl tolesnės Vašingtono paramos Ukrainai, kuri jau beveik pustrečių metų kovoja su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

Verslo magnatas, ketvirtadienį oficialiai priėmęs Respublikonų partijos nominaciją, ne kartą teigė, kad labai greitai užbaigs karą, tačiau nepateikė detalių, kaip tai padarys.

Praėjusią savaitę savo valdose Floridoje jis priėmė Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną, kuris anksčiau šį mėnesį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Dažnos D. Trumpo pagyros V. Putinui ir nenoras atvirai kritikuoti Rusijos invazijos sukėlė Ukrainos sąjungininkų susirūpinimą, kad jis privers Kyjivą pripažinti dalinį pralaimėjimą.

Jis taip pat ne kartą užsiminė apie JAV pasitraukimą iš NATO. Jo pasirinktas kandidatas į viceprezidentus J. D. Vance'as (Dž. D. Vansas) vadovauja Kongreso respublikonų sparnui, kuris teigia, kad Jungtinės Valstijos turėtų atsisakyti pagalbos Ukrainai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonaldas TrumpasVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių