Europos Komisija: šešios ES narės nepasirengusios prisijungti prie euro zonos

  • Teksto dydis:

Bulgarija, Čekija, Lenkija, Rumunija, Švedija ir Vengrija neatitinka visų kriterijų narystei euro zonoje, teigiama Europos Komisijos (EK) trečiadienį paskelbtoje ataskaitoje.

Ataskaita parengta remiantis konvergencijos kriterijais, arba vadinamaisiais Mastrichto kriterijais, kurie apima kainų stabilumą, viešųjų finansų patikimumą, valiutų kurso stabilumą, palūkanų normų suvienodėjimą.

EK nurodo, kad didžiausią pažangą iš šių šešių ES valstybių narių yra pasiekusi Bulgarija, kuri atitinka visus kriterijus, išskyrus vieną, ir kurios vienintelės vidaus teisės aktai gali būti laikomi visiškai atitinkančiais euro zonos taisykles.

Konvergencijos ataskaitos rengiamos kas dvejus metus arba valstybei narei pateikus konkretų prašymą įvertinti jos pasirengimą narystei euro zonoje.

ES narės teisiškai įsipareigojo prisijungti prie euro zonos, išskyrus Daniją, kurį į ataskaitas neįtraukiama.

Remdamasi konvergencijos ataskaita EK gali siūlyti kriterijus atitinkančią ES valstybę narę priimti į euro zoną, kuri dabar apima 20 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Jei sios salys nepasirengusios.... Tai Ka tas zyle kokolas svaiksta apie europos sajunga...... Juk ten didziausia korupsija ir del skatiko net savo zmonis zudo....kad jenkis patenkintu....

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba šioms šalims. Nebandykite atsisakyti savo nac. valiutos, tai ne pagarba savo pinigams, o su svetima didžiulė prapultis ir milžiniškos skolos !!!

protaujančios valstybės-

protaujančios valstybės- portretas
saugo savo ne tik TAUTĄ , bet ir savo valiutą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių