Geriausias restoranas pasaulyje: rezervuoto staliuko teks laukti beveik metus

Trijų garsių virėjų Barselonoje įkurtas restoranas „Disfrutar“ iškovojo patį garbingiausią pasaulyje kulinarinio meno apdovanojimą. Jis pripažintas pačiu geriausiu iš 50 pasaulio geriausių. Tačiau toks ispanų virtuvės išaukštinimas tik pridarė papildomų problemų restorano klientams.

„Disfutar“ ispanų kalba reiškia „mėgautis“ arba malonumą apskritai ir šis pavadinimas turbūt padėjo trims labai patyrusiems virėjams įkurti „Disfutar“ bei dar du panašius restoranus Katalonijoje. Restorano šefai pripažįsta, kad jie stovi ant kitų katalonų ir baskų virtuvės gigantų pečių.

„Labai svarbu suprasti, kokia stipri yra ispanų virtuvė. Praeityje buvo labai gera prancūzų, o vėliau čia, Ispanijoje, gimė baskų virtuvės judėjimas. Tada įvyko „Bulli“ revoliucija ir, be jokios abejonės, ši revoliucija tęsiasi Katalonijoje su „Can Roca“ ir dabar su mumis, gavusiais pirmąjį prizą“, – kalbėjo restorano „Disfrutar“ šefas Oriol Castro.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pastaraisiais dešimtmečiais būtent katalonų restoranai „El Buji“ ir „Celer de Can Roca“ yra pelnę net septynis paties geriausio pasaulio restorano prizus.

„El Bulli“ dėka susipažinau su Oriolio ir Mateo. Daug metų praleidome „El Bulli“, kur daug mokėmės kaip virėjai, kur Ferranas ir Džulis bei visa komanda išmokė mus suprasti maisto gaminimą. Vėliau, 2012 metais su visu savo bagažu pabandėme pradėti savo kelią, kuris mus atvedė čia, į „Disfrutar“ ir į viską, ką dabar darome“, – pasakojo restorano „Disfrutar“ šefas Eduard Xatruch.

2015 metais šie trys virtuvės meistrai gavo pirmąją „Michelin“ žvaigždę, 2017 –antrąją, o pernai – trečiąją. Bet pirmoji vieta tarp 50 geriausiųjų jiems buvo netikėta.

Tą akimirką, kai mums suteikė pirmąją vietą, tarsi atsirado didžiulė tuštuma. Ištiko šokas.

„Tą akimirką, kai mums suteikė pirmąją vietą, tarsi atsirado didžiulė tuštuma. Ištiko šokas. Reikėtų padėkoti organizacijai, kad sugebėjo išlaikyti staigmeną iki pat tos akimirkos, kai buvo paskelbtas pavadinimas „Disfrutar“, – sakė restorano „Disfrutar“ šefas Mateu Casañas.

50 geriausių pasaulio restoranų svetainėje „Disfutar“ apibūdinamas kaip „viso gyvenimo valgymo patirtis“ ir giriami „puikios vaizduotės patiekalai“, neprilygstamas techninis meistriškumas ir žaismingas pateikimas.

Deja, eiliniams klientams visa tai patirti dabar tapo gerokai sudėtingiau.

„Nuo tada, kai gavome apdovanojimą, problemų dėl rezervavimo tik padaugėjo. Anksčiau mūsų laukimo eilė buvo gal septyni ar aštuoni mėnesiai, o dabar teks laukti beveik metus“, – teigė „Disfrutar“ vadovas Vicente Lara.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Gerai jiems, kad atranda lokių lochų!

OHO

OHO portretas
KAIP NUSITEKTI,KAD PO METŲ NORĖSI TOKIŲ PATIEKALŲ??CHA-CHA.TUŠTYBĖS MUGĖ

Snobizmo ir visuotinio

Snobizmo ir visuotinio portretas
nupindėjimo grimasos.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių