„Hamas“ stabdo derybas dėl paliaubų su Izraeliu

Palestiniečių grupuotės „Hamas“ atstovas sekmadienį pareiškė, kad ši traukiasi iš derybų dėl paliaubų su Izraeliu po to, kai Izraelio karo lėktuvai kėsinosi nužudyti „Hamas“ vadą Mohammedą Deifą, praneša AFP.

„Hamas“ pareiškė, kad vienas jos vadų M. Deifas yra gyvas ir „tiesiogiai prižiūri“ operacijas. Šeštadienį Izraelis surengė oro antskrydį Gazos Ruože siekdamas jo mirties.

Vienas aukšto rango „Hamas“ atstovas paskelbė, kad grupuotė traukiasi iš derybų dėl paliaubų, nes Izraelis vykdo žudynes. Karas Gazos Ruože kilo po to, kai 2023 m. spalio 7 d. „Hamas“ įsiveržė į pietų Izraelį.

„Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad šeštadienį 92 žmonės žuvo, o 300 buvo sužalota Izraelio karo lėktuvams atakavus Al Mavasio stovyklą, kurią anksčiau pats Izraelis paskelbė esant saugia zona.

Katare gyvenantis „Hamas“ politinis vadovas Ismailas Haniyeh sakė tarptautiniams tarpininkams, kad derybos stabdomos, nes Izraelis nenusiteikęs rimtai, vilkina ir trukdo deryboms bei „tęsia civilių žudynes“.

Tačiau „Hamas“ pasirengusi vėl derėtis, kai tik Izraelio valdžia „pademonstruos rimtą nusiteikimą susitarti dėl paliaubų ir apsikeisti belaisviais“.

Derybos, kurioms su JAV pagalba tarpininkauja Kataras ir Egiptas, tęsėsi ilgai tačiau karo pabaigos nepriartino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kur nestabdysi : vyksta derybos, o cia tau na bomba i mokykla...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių