Į Artimuosius Rytus atskrido JAV slapti karo lėktuvai F-22

Pažangūs amerikiečių slapti karo lėktuvai F-22 ketvirtadienį atvyko į Artimuosius Rytus, pranešė JAV kariuomenė. Vašingtonas didina savo pajėgas regione prieš numatomą Irano atsakomąjį smūgį Izraeliui.

Šiuo dislokavimu siekiama „pakeisti jėgų išsidėstymą regione ir sumažinti tikėtiną Irano ar jo įgaliotinių eskalavimą regione“, sakoma socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame JAV centrinės vadovybės pranešime, tačiau nei lėktuvų skaičius, nei tiksli vieta nenurodoma.

Praėjusią savaitę Pentagonas pranešė, kad gynybos sekretorius Lloydas Austinas įsakė permesti į regioną išteklius, įskaitant papildomus karo laivus ir naikintuvų eskadrilę. Septyni amerikiečiai buvo sužeisti anksčiau šią savaitę per raketų ataką Irake, dėl jos Vašingtonas apkaltino Irano remiamą kovotojų grupę.

Baiminamasi, kad Teheranas ir jo sąjungininkai surengs išpuolį prieš Izraelį, keršydami už aukščiausių „Hamas“ ir „Hezbollah“ veikėjų nužudymą praėjusią savaitę per antskrydžius. Izraelis prisiėmė atsakomybę už vieną jų, o dėl kito yra kaltinamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių