JAV ambasada Libane ragina piliečius išvykti su „bet kokiu turimu bilietu“

  • Teksto dydis:

JAV ambasada Libane šeštadienį paragino savo piliečius išvykti iš šios Artimųjų Rytų šalies su „bet kokiu turimu bilietu“, baiminantis, kad gali kilti Izraelio ir „Hezbollah“ karas ir platesnis regioninis konfliktas.

Nepaisant sustabdytų ir atšauktų skrydžių, „komercinio transporto galimybės išvykti iš Libano tebėra prieinamos“, sakoma ambasados pranešime.

„Norinčiuosius išvykti iš Libano raginame užsisakyti bet kokį jiems prieinamą bilietą, net jei tas skrydis išvyksta ne iš karto arba ne pirmuoju pasirinktu maršrutu.“

Izraelis antradienį Beirute nukovė „Hezbollah“ vadą Fuadą Shukrą (Fuadą Šukrą). Izraelio teigimu, tai buvo atsakas į praėjusią savaitę aneksuotose Golano aukštumose įvykdytą mirtinus raketų smūgius.

Neužilgo Irano sostinėje buvo nužudytas „Hamas“ politinis lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė). Izraelis šio išpuolio kol kas nekomentavo.

Iranas ir jo regioniniai sąjungininkai pažadėjo atkeršyti už islamistų grupuotės „Hamas“ politinio lyderio nužudymą Teherane ir Libano judėjimo „Hezbollah“ vado nužudymą Beirute, taip pakurstydami baimę dėl platesnio konflikto Artimuosiuose Rytuose.


Šiame straipsnyje: JAVLibanasHezbollahHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Sprukit, žiurkės, kol dar musulmonai neišpjovė jums kiaušių...

Cha

Cha  portretas
Tuoj kiti nusmurgėliai teroristai gaus per straublius, mldc žydukai.

Mechmeto eunuchai

Mechmeto eunuchai portretas
Matyt izraelis netrukus puls libaną.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių