JAV įvedė sankcijų Kinijos ir Irano bendrovėms

Jungtinės Valstijos antradienį įvedė sankcijų penkiems fiziniams asmenims ir septynioms bendrovėms iš Kinijos ir Irano, kaltindamos juos padedant Teheranui įgyvendinti jo balistinių raketų ir dronų programas.

Sankcijų taikiniu tapo asmenys ir bendrovės iš Kinijos, Honkongo ir Irano, dalyvaujantys perkant svarbius komponentus, kurių gavėjai – Irano gynybos ir ginkluotųjų pajėgų logistikos ministerijai (MODAFL) „pavaldžios“ institucijos, teigiama JAV iždo departamento pranešime.

„Šiandien priimtame sprendime minimos papildomos svarbios fiktyvios bendrovės ir patikėtiniai, per kuriuos Iranas siekė įsigyti šių komponentų“, – paaiškino iždo valstybės sekretorius terorizmo ir finansinės žvalgybos klausimams Brianas Nelsonas.

Jis pridūrė, kad JAV „toliau vers susimokėti tuos, kurie padeda Iranui gaminti šiuos mirtinus ginklus“.

Iždo departamento teigimu, asmenys ir firmos, kuriems yra paskelbtos sankcijos, dalyvavo perkant akcelerometrus ir giroskopus, naudojamus konstruojant pagal MODAFL balistinių raketų ir nepilotuojamų orlaivių programą gaminamas valdymo, navigacijos ir kontrolės sistemas.

Tarp jų – fiktyvi Kinijos bendrovė „Beijing Shiny Nights Technology Development Company“ ir tokia pati bendrovė iš Irano „Electro Optic Sairan Industries“.

Antradienį pristatytos sankcijos – naujausios tokio pobūdžio iždo ir valstybės departamento priemonės, kuriomis siekiama nubausti asmenis, prisidėjusius prie Irano vykdomų balistinių raketų ir nepilotuojamų orlaivių programų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių