K. Harris kandidatūrą parėmė 99 proc. balsavime dalyvavusių demokratų

  • Teksto dydis:

JAV demokratams baigus vidinį balsavimą, paaiškėjo, kad Kamala Harris lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose turės visišką jų paramą.

Per balsavimą ji gavo 99 proc. iš maždaug 4 500 atiduotų delegatų balsų, pranešė Demokratų partija. K. Harris jau praėjusį penktadienį peržengė kandidatavimui būtinos daugumos slenkstį. Dabartinė viceprezidentė per skaitmeninį balsavimą buvo vienintelė kandidatė – jos nominaciją dabar oficialiai dar turi patvirtinti partijos vadovybė.

Demokratų partijos suvažiavimas vyks Čikagoje rugpjūčio 19–22 dienomis. Kandidatas iš tikrųjų turėjo būti nominuotas čia, tačiau partija dėl rinkimų biuletenių spausdinimo terminų kai kuriose valstijose paankstino procesą. Partijos delegatai iš visų valstijų nuo ketvirtadienio galėjo atiduoti savo balsą internetu. Nors K. Harris jau netrukus surinko reikalingą daugumą, tačiau balsavimas dar tęsėsi iki pirmadienio vakaro.

K. Harris tikėtina demokratų kandidate tapo po to, kai iš rinkimų kovos pasitraukė prezidentas Joe Bidenas. Jis kandidate pasiūlė savo pavaduotoją.

K. Harris lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose susirungs su respublikonu Donaldu Trumpu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių