Kremlius raketos smūgį vaikų ligoninei pavadino Kyjivo viešųjų ryšių akcija

Kremlius atmetė Rusijos atsakomybę dėl raketos smūgio vaikų ligoninei Kyjive.

„Žinoma, kad tai viešųjų ryšių akcija, šiuo atveju – krauju paremta viešųjų ryšių akcija“, – Rusijos valstybinei televizijai pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Ukrainiečiai, anot jo, netinkamai panaudojo savo oro gynybą, ir viena iš jos raketų pataikė į ligoninę. Dabar Kyjivas esą šia tragedija naudojasi, kad sukurtų foną prezidento Volodymyro Zelenskio dalyvavimui NATO viršūnių susitikime.

Per ataką pirmadienį ligoninė buvo smarkiai apgadinta. Oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai du suaugusieji, įskaitant gydytoją. 32 žmonės buvo sužeistu, tarp jų – 8 vaikai.

Rusija reguliariai apšaudo Ukrainos miestus dronais ir raketomis, o tokios atakos pareikalauja ir civilių aukų. Po daug aukų nusinešusių atakų Rusija neretai tvirtina, kad į civilinį objektą pataikė Ukrainos oro gynybos raketa.

D. Peskovas dabar šiame kontekste skundėsi, kad Vakarai nenori girdėti tokių Rusijos teiginių.

Jungtinės Tautos antradienį paskelbė, jog „labai tikėtina“, kad vaikų ligoninė Kyjive nukentėjo nuo „tiesioginio smūgio“, kai į ją pataikė „Rusijos Federacijos paleista“ raketa.

JT žmogaus teisių stebėjimo misijos Ukrainoje vadovės Danielle Bell teigimu, dar būtina atlikti nuodugnesnį šio incidento tyrimą, tačiau filmuotoje medžiagoje „matyti, kaip ginklas pataiko tiesiai į ligoninę“, – Ženevoje kalbėdama su žurnalistais pasakė ji.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaDmitrijus Peskovasraketos smūgis vaikų ligoninei

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių