Kremlius: Ukrainos narystė NATO turėtų labai neigiamų pasekmių saugumui

Kremlius pirmadienį, prieš šią savaitę Lietuvoje vyksiantį Aljanso viršūnių susitikimą, pareiškė, kad Ukrainos narystė NATO turėtų labai neigiamų pasekmių Europos saugumui.

„Ukrainos narystė NATO turėtų labai, labai neigiamų pasekmių visai saugumo architektūrai Europoje, kuri jau dabar yra pusiau sugriauta“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pridurdamas, kad tai taip pat būtų „absoliutus pavojus, grėsmė mūsų šaliai“.

Jo tvirtinimu, tai reikalautų ryžtingo Maskvos atsako. Jis nepateikė išsamesnės informacijos.

Antradienį ir trečiadienį NATO vadovai susitinka Lietuvoje. Viršūnių susitikime daugiausia dėmesio bus skiriama Aljanso atsakui į Rusijos išpuolį prieš Ukrainą ir Kyjivo siekiui tapti NATO nariu.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra sakęs, kad nesitiki, jog Ukraina įstos į NATO iki karo pabaigos, tačiau jis viliasi, kad viršūnių susitikime sąjungininkai duos aiškų signalą apie ketinimus priimti Ukrainą į Aljansą.

Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas ne kartą piktinosi dėl NATO plėtros į rytus, kaltino NATO nares dalyvaujant konflikte Ukrainoje, nes jos dovanoja ginklų Kyjivui, ir sakė, esą Vakarai planuoja suskaldyti Rusiją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKremliusUkrainos narystė NATOpasekmės saugumui

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių