Latvija nebeįsileis Baltarusijoje registruotų automobiliūų

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje registruotais keleiviniais automobiliais nuo liepos 16 dienos bus draudžiama įvažiuoti į Europos Sąjungą (ES) per pasienio kontrolės punktus prie Latvijos sienos su Baltarusija ir Rusija, naujienų agentūrai LETA pranešė Valstybinė pajamų tarnyba.

Siekdama sumažinti sankcijų vengimo riziką, ES, patvirtinusi aštuntąjį sankcijų Baltarusijai paketą, iš esmės sulygino Minskui taikomas sankcijas su sankcijomis Maskvai, nurodė tarnyba.

Pagal sankcijų režimą draudžiama iš Baltarusijos importuoti prekes, sudarančias sąlygas Minskui diversifikuoti savo pajamų šaltinius ir taip prisidėti prie Rusijos agresijos Ukrainoje. Automobiliai taip pat įtraukti į sankcijų sąrašo priedą.

Draudimas įvažiuoti į Latviją nebus taikomas transporto priemonėms, skirtoms diplomatinėms ir konsulinėms misijoms.

Kiti asmenys, keliaujantys transporto priemonėmis su baltarusiškais numeriais, negalės kirsti Latvijos sienos. Jei asmuo atsisakys vykdyti muitinės nurodymus, įskaitant nurodymą grįžti į Baltarusiją arba Rusiją, institucijos gali nuspręsti konfiskuoti jo transporto priemonę.

Asmenys galės sugrįžti iš ES į Baltarusiją su Baltarusijoje registruotais keleiviniais automobiliais, jei jie nebus deklaruoti kaip prekės ir bus naudojami tik kaip transporto priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reziume

Reziume portretas
Senai laikas juos izoliuoti. . .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių