Latvijos ministrei pirmininkei įteiktas Ukrainos valstybinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį Latvijos ministrei pirmininkei Evikai Silinai (Evikai Siliniai) įteikė Ukrainos valstybinį apdovanojimą – I-ojo laipsnio kunigaikštienės Olgos ordiną.

E. Silina šiuo metu su darbo vizitu lankosi Ukrainoje.

Nuo 1997 metų kunigaikštienės Olgos ordinas teikiamas moterims už asmeninius nuopelnus valstybinėje, mokslo, švietimo, kultūros, socialinės gerovės ir kitose srityse.

Atsiimdama apdovanojimą E. Silina pabrėžė, kad jį priima kaip visos latvių tautos, ypač moterų lyderių, kuri ir toliau remia Ukrainą ir jos laisvę, pripažinimą.

Anot E. Silinos, Latvijos žmonėms svarbu, kad ukrainiečių vaikai, moterys ir visa tauta galėtų gyventi laisvai ir taikiai, nesibaimindami dėl savo ir savo artimųjų gyvybės ir sveikatos.

E. Silina ir V. Zelenskis ketvirtadienį aptarė bendrus veiksmus siekiant Ukrainos pergalės ir teisingos taikos.

E. Silina patikino, kad Latvija ir toliau rems Ukrainą, kovojančią už savo laisvę, žmones, Europos vertybes ir saugumą.

Valstybių lyderiai aptarė Ukrainos planus surengti antrąjį Ukrainos taikos viršūnių susitikimą, taip pat Ukrainos euroatlantinę integraciją.

E. Silina dar kartą pakartojo, kad Latvija remia Ukrainos siekį tapti Europos Sąjungos (ES) ir NATO nare.

Premjerė taip pat sakė, kad Latvija ir toliau gins Ukrainos interesus Jungtinėse Tautose (JT) ir kitose tarptautinėse organizacijose, kad Ukraina kuo greičiau gautų kuo didesnę finansinę, humanitarinę, politinę ir kitokią paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių