Lenkijos ambasadorius neįleistas į A. Navalno laidotuves Maskvoje

  • Teksto dydis:

Lenkijos ambasada Maskvoje penktadienį pranešė, kad į opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno laidotuves nebuvo įleistas ambasadorius Krzysztofas Krajevskis (Kšyštofas Krajevskis).

Tačiau Lenkijos ambasada Maskvoje paskelbė tarptautinių diplomatų, susirinkusių prie cerkvės, nuotrauką.

„Policija neleidžia įeiti į cerkvę, – rašė ambasada. – Ambasadorius K. Krajevskis tarp kolegų iš Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Prancūzijos ir Australijos.

„Minios žmonių bando atsisveikinti su opozicijos lyderiu. R.I.P.“, – tęsė ambasada.

Daugelis A. Navalno šalininkų kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl šio opozicionieriaus, jo pagrindinio oponento mirties.

A. Navalno laidotuvių pamaldos vyko Maskvos pietinio Marjino rajono Dievo Motinos ikonos „Nuramink mano sielvartą“ cerkvėje. Velionis palaidotas netoliese esančiose Borisovo kapinėse.

Tūkstančiai žmonių nepaisydami sulaikymo grėsmės penktadienį buvo susirinkę cerkvės palydėti A. Navalno.

Aršiausias Vladimiro Putino režimo kritikas Rusijoje Aleksejus Navalnas neaiškiomis aplinkybėmis mirė vasario 16 dieną griežto režimo kolonijoje Arktyje maždaug už 1,9 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos.

Daugelis mano, kad A. Navalnas buvo nužudytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas  portretas
Negirdejau kad rusų ambasadoriai kur nors eitų į vagių ir teroristų laidotuves . Gal Bin Ladenui gėlių nešė ? O šitos žiurkes lenda visur.

Patarimui

Patarimui portretas
Būtų gerai, kad rusai taip elgtųsi, bet jie kažkodėl eina kaimynams aiškinti kaip reikia gyventi.

Patarimas

Patarimas portretas
Tegul tik džiaugiasi, kad negavo "bananų" nuo policijos tose laidotuvėse. Sėdekit savo ambasadose ir nelįskit į svetimus reikalus. Rusai savo namuose susitvarkys patys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių