Lenkijos policija buvo trumpam sulaikiusi parlamentarę, pertraukusią premjero kalbą

  • Teksto dydis:

Lenkijos policija antradienį trumpam sulaikė opozicijos atstovę įstatymų leidėją, taip pažeisdama jos parlamentarės neliečiamybę, jai pertraukus ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) kampanijos kalbą.

M. Morawieckio dešiniosios vyriausybės kritikai pasmerkė policijos elgesį, vadindami tai teisinės valstybės pablogėjimo pavyzdžiu.

Kinga Gajewska (Kinga Gajevska) kalbėdama per megafoną pertraukė M. Morawieckio kalbą Otvocke, esančiame netoli Varšuvos.

Transliuotojas TVN24 pranešė, kad šalia M. Morawieckio pasirodymo vietos opozicijos politikai rengė savo mitingą.

K. Gajewska kreipėsi į klausytojus su informacija apie vizų skandalą, kuriame dalyvavo kai kurie konsuliniai darbuotojai, kaip pranešama, ėmę kyšius už vizų išdavimą afrikiečiams ir azijiečiams.

Lenkijos valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) siekė sumenkinti skandalą. Ji siekia precedento neturinčios trečios kadencijos iš eilės.

Rinkimai Lenkijoje numatyti spalio 15-ąją.

Pilietinės koalicijos rinkimų aljanso, kuriam priklauso 33 metų K. Gajewska, generalinis sekretorius Marcinas Kierwinskis (Marcinas Kervinskis) pasmerkė jos sulaikymą.

„Tai yra Baltarusijos standartai, – sakė M. Kierwinskis. – Policija ją sulaikė, nors ji kartojo, kad yra parlamento narė.“

Policija paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, jog pareigūnai nežinojo, kad ji yra įstatymų leidėja.

Pagrindinio opozicijos lyderio Donaldo Tusko paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad policija K. Gajewską įsodina į furgoną, net kai žmonės pareigūnams pasakė, kad ji yra įstatymų leidėja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių