Ministras: Latvija gali padidinti PVM tarifą augančioms gynybos išlaidoms finansuoti

  • Teksto dydis:

Vienas iš būdų padengti galbūt didėsiančias išlaidas gynybai – vienu procentiniu punktu padidinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, ketvirtadienį interviu Latvijos radijui pareiškė finansų ministras Arvilas Ašeradenas.

Ministras pažymėjo, kad planuojant valstybės biudžetą daug kas priklausys nuo geopolitinės padėties.

Jei Latvijai teks gerokai padidinti išlaidas išorės ir vidaus gynybai, yra dar vienas nedidelis rezervas – PVM tarifo padidinimas vienu procentiniu punktu, – kurį Latvija gali sau leisti, sakė A. Ašeradenas.

Finansų ministras pažymėjo, kad, pavyzdžiui, kaimyninė Lietuva yra parengusi mokesčių pakeitimų paketą, kuriame numatyta gauti apie 400 mln. eurų pajamų gynybos išlaidoms padengti.

„Tai realybė, į kurią Latvija turi atsižvelgti. Todėl atidžiai stebėsime, kaip mokesčių situacija klostysis iki rudens, tačiau negalime to atmesti“, – sakė jis.

Ministrė pirmininkė Evika Silina (Evika Silinia) socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, jog gerai supranta žmones, kurie reaguoja į bet kokius galimus pokyčius, galinčius turėti įtakos jų pajamoms ar padidinti išlaidas. Premjerė pažymėjo, kad iš finansų ministro tikisi biudžeto, kuris nebus sudarytas žmonių sąskaita ir nepablogins gyventojų ekonominės padėties.

„Mokesčių darbo grupės darbo rezultatai dar nebuvo aptarti vyriausybės ar koalicijos lygmeniu, todėl bet kokios spekuliacijos apie konkrečius mokesčių pakeitimus yra nepagrįstos“, – parašė premjerė.

Šiuo metu standartinis PVM tarifas Latvijoje yra 21 procentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

net neabejoju

net neabejoju portretas
kad lithuania ne tik padidins pvma, bet ir ives kruva papildomu mokesciu is kuriu dauguma per pirkimus gynybai nuses i partijos kasa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių