NATO sutarė: Ukrainos narystė Aljanse neišvengiama

  • Teksto dydis:

NATO sutarė, kad Ukraina eina negrįžtamu keliu narystės link, trečiadienį pranešė diplomatai.

Diplomatai teigė, kad galutinėje deklaracijoje, kurią dar reikės oficialiai patvirtinti, bus pritarta Ukrainos „negrįžtamam keliui į visišką euroatlantinę integraciją, įskaitant narystę NATO“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis siekia, kad NATO suteiktų bent jau tvirtą garantiją, jog Ukraina galės prisijungti prie karinio aljanso.

JAV ir kai kurios kitos šalys priešinasi Ukrainos narystei, kol tęsiasi karas su Rusija, kad sąjungininkai nebūtų įtraukti į didesnį konfliktą. Jos taip pat pabrėžė, kad Ukraina turi imtis svarbių žingsnių kovai su korupcija, taip pat kitų sisteminių reformų.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pabrėžė, kad Ukraina į Aljanso gretas įstos ne iš karto.

„Norint pakviesti naują sąjungininką, mums reikia konsensuso. Visi sąjungininkai sutinka, kad Ukraina taps nare, tačiau dar per anksti kalbėti, kada tai įvyks“, – sakė jis žurnalistams.

Viršūnių susitikimas Vašingtone vyksta minint 75-ąsias NATO įkūrimo metines, tačiau jo metu taip pat siekiama pasiųsti žinutes apie paramą Rusijos invazijai besipriešinančiai Ukrainai.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), siekdamas pabrėžti tvirtą JAV poziciją, viršūnių susitikimą pradėjo paskelbdamas, kad Vašingtonas suteiks Ukrainai papildomą oro gynybos sistemą „Patriot“.

Trečiadienį pranešta, kad ilgai laukti naikintuvai F-16 jau keliauja į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

.  portretas
ruzijos naciai panikoj

AntiNato

AntiNato portretas
Suomiją priėmė į NATO kaip pirstelejima, o Ukrainos banderovcu negali. NATO bijo kad jiems pistels kokį taktinį branduolinį ir šiaip kariauti nemoka, nebent mėtyti bombas Irake, kai nėra priešlėktuvinės gynybos.

Taip

Taip portretas
ukrų benderovcų fašistam iki nato kaip iki mėnulio
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių