Olimpinių žaidynių startas: kas žinoma

  • Teksto dydis:

Olimpinės žaidynės prasideda po dviejų dienų ir daugiausiai klausimų šiai dienai kelia atidarymo ceremonija. Organizatoriai žada, kad ji bus išskirtinė, ir žiūrovai turėtų laukti staigmenų.

„Nežinome nieko. Pastaruoju metu žmonės vis klausia organizatorių: ar galite suteikti bent mažytę užuominą? Bent kažką. Ir jie vis atsako: Ne, nieko negalime sakyti. Taigi nekantrauju pamatyti“, – teigė savanorė Laffailla Pauline. 

Šių olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija bus visiškai priešinga ankstesniosioms. 

Pirmą kartą renginys vyks ne olimpiniame stadione. Sportininkų paradas vyks laivais Senos upėje ir šventė bus atvira visuomenei. 

„Džiaugiamės dėl atviros atidarymo ceremonijos. Viskam būna pirmas kartas. Ir nesvarbu dėl galimų trūkumų – juk kažkas tokio organizuojama pirmą kartą“, – sakė turistė Tang Xinhe. 

 

 

Bet panašu, kad ne visi atletai galės dalyvauti atidarymo ceremonijoje. Štai Australijos delegacijoje – koronaviruso atvejai. Penkių vandensvydžio rinktinės narių testai teigiami.

Bet lyginant su ankstesnėmis žaidynėmis, požiūris į koronavirusą pasikeitęs. 

„Kovidą vertiname taip pat kaip bet kurią kitą kvėpavimo takų ligą. Šiandien komandos laukia dar viena treniruotė ir jeigu penki sportininkai jausis pakankamai gerai, jie taip pat treniruosis“, – pranešė Australijos olimpinės misijos vadovė Anna Meares.

Atidarymo ceremonijos akcentu neabejotinai taps olimpinė ugnis. Ji pasiekė garsiuosius Versalio rūmus. 

Tarp ceremonijos dalyvių buvo ir aktorė Salma Hayek Pinault, sukūrusi šeimą su prancūzu. 

„Aš atstovauju visiems: moterims, Lotynų amerikiečiams, arabams, pusamžėms moterims, namų šeimininkėms ir mamoms. Ir tuo pačiu atstovauju visiems, kuriems kada nors buvo pasakyta arba kurie jautėsi, kad jų gyvenimai nepasiseks. Nešdama olimpinę ugnį jaučiau, kad visi jie buvo su manimi“, – tikino aktorė S. Hayek Pinault.

Olimpinių žaidynių ugnis jau netrukus pasieks Paryžiaus širdį.

O ji laukia žaidynių pradžios.

Garsusis Eifelio bokštas jau švyti taip, kaip sportininkus priimantis Paryžius tikisi švytėti artimiausias tris savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių