Pekine viešintis D. Kuleba: svarbu tiesiogiai kalbėtis apie planus, kaip užbaigti karą

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba antradienį pareiškė, kad Kyjivui ir Pekinui, kuris yra Rusijos sąjungininkas, svarbu tiesiogiai kalbėtis apie planus, kaip užbaigti karą.

„Labai svarbu, kad Kyjivas ir Pekinas užmegztų tiesioginį dialogą ir apsikeistų pozicijomis“, – sakė vizito į Kiniją atvykęs D. Kuleba socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše.

Kinija save pristato kaip neutralią Ukrainos karo atžvilgiu šalį ir teigia nesiunčianti letalinės pagalbos nė vienai pusei, esą priešingai nei Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų šalys.

Tačiau gilėjanti partnerystė „be ribų“ su Rusija paskatino NATO nares vadinti ją Maskvos karo, kurio Pekinas niekada nepasmerkė, skatintoja.

Iki penktadienio truksiantis D. Kulebos vizitas Kinijoje yra pirmasis nuo plataus masto karo pradžios 2022 metų vasarį.

Kyjivas teigė, kad D. Kulebos vizito metu daugiausia dėmesio bus skiriama aptarti „būdams, kaip sustabdyti Rusijos agresiją“, taip pat „galimam Kinijos vaidmeniui siekiant tvarios ir teisingos taikos“.

Pekinas antradienį pareiškė, kad derybose daugiausia dėmesio bus skiriama „Kinijos ir Ukrainos bendradarbiavimo plėtrai ir kitiems bendro intereso klausimams“.


Šiame straipsnyje: UkrainaKinijasantkiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba portretas
Rusams Kijevo nacių ir banderpalaikių kliedžiamos teisingos taikos nereikia. Rusai pamatė kaip Kijevo fašistai laikosi susitarimų, neįvykdė Minsko susitarimų, nepanoro pasirašyti taikos susitarimo 2022m. Tad dabar tik visiška denacifikacija ir demilitarizacija, kitaip tariant visiška ir besąlygiška kapituliacija.

Kodel

Kodel portretas
Kodėl nebėra džiugesio ir tvirtumo Kulebos akyse, jaučia jankiu tarnas, kad atpildas neišvengiamas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių