Po aršių debatų K. Harris ir D. Trumpas vėl vyksta į svyruojančias valstijas

Kamala Harris ir Donaldas Trumpas ketvirtadienį vėl išvyko į valstijas, kuriose vyks lemtingos kovos dėl JAV rinkimų rezultatų, o demokratė tikisi, kad jai pavyks pasinaudoti pagreičiu, kurį įgijo per savo ryškų pasirodymą pirmuosiuose prezidentiniuose debatuose.

Viceprezidentė surengs du mitingus Šiaurės Karolinoje, o D. Trumpas vyks į Arizoną, praėjus dviem dienoms po to, kai K. Harris privertė buvusį prezidentą respublikoną gintis per pirmąjį jų susidūrimą TV ekranuose.

Tačiau kol kas neaišku, ar K. Harris efektingas pasirodymas, kurį matė 67 mln. žiūrovų visose JAV, padės išjudinti varžybas, kuriose, likus mažiau nei dviem mėnesiams iki jų pabaigos, tebėra lygiosios.

K. Harris kampanija teigė, kad 59 metų jų kandidatė žengia į „agresyvesnį“ savo kandidatavimo į Baltuosius rūmus etapą ir „siekia pasinaudoti savo svaria pergale debatuose bei įgauti pagreitį“.

Taip pat priduriama, kad K. Harris daugiau bendraus su žiniasklaida – nuo dramatiško prezidento Joe Bideno sprendimo pasitraukti iš rinkimų liepos mėnesį ji davė tik vieną interviu televizijai.

Ketvirtadienį Šarlotėje ir Greensbore, Šiaurės Karolinos valstijoje, vyksiančiuose K. Harris mitinguose bus „dvigubai sustiprinta jos žinia, kad šalis turėtų atsisakyti D. Trumpo“, pridūrė kampanija.

„ABC News“ debatai Filadelfijoje buvo sveikintinas impulsas K. Harris, kadangi pradinis entuziazmo antplūdis, padėjęs pradanginti D. Trumpo pranašumą apklausose, atslūgo.

D. Trumpas turi pasirodyti Tusono mieste Arizonoje, žiniasklaidai pranešant apie sumaištį jo stovykloje dėl to, kaip K. Harris pavyko išprovokuoti jo piktas reakcijas ir mesti jam iššūkį tokiais klausimais kaip abortai ir užsienio politika.

78 metų D. Trumpas daugiausia dėmesio skirs „mūsų sunkumų patiriančiai ekonomikai ir didėjančioms būsto kainoms“, pranešė jo rinkimų kampanija – tai rodo, kad bus bandoma priversti D. Trumpą laikytis pagrindinių rinkėjams rūpimų klausimų, o ne pasakoti beprotiškas sąmokslo teorijas ir svaidytis įžeidimais.

Tai, kad abu varžovai savo pirmiesiems mitingams po debatų pasirinko svyruojančias valstijas, atspindi jų poreikį įtikinti pagrindines rinkėjų grupes.

K. Harris siekia, kad jos ketinimą tapti pirmąja Amerikai vadovaujančia moterimi palaikytų Šiaurės Karolinos juodaodžiai ir jauni rinkėjai. Šioje valstijoje per pastarąjį mėnesį ji panaikino šešių punktų D. Trumpo persvarą.

Tuo tarpu D. Trumpas, siekdamas sensacingo sugrįžimo į Baltuosius rūmus, taikosi į ispanakalbius rinkėjus Arizonoje – kur J. Bidenas 2020 metų rinkimuose laimėjo nedidele maždaug 10 000 balsų persvara.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių