Popiežius po ilgiausios savo pontifikato kelionės grįžo į Romą

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus po 12 dienų trukusios kelionės po keturias Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalis – ilgiausios ir tolimiausios kelionės per visą savo pontifikatą – penktadienį grįžo į Romą.

Iš Singapūro išskridęs popiežiaus lėktuvas su 87 metų pontifiku penktadienį prieš pat 19 val. vietos laiku (20 val. Lietuvos laiku) nusileido Romos Fjumičino oro uoste.

Be Singapūro, popiežius taip pat lankėsi Indonezijoje, Papua Naujojoje Gvinėjoje ir Rytų Timore.

Kelionė, kurios metu popiežiui teko 43 valandas skristi lėktuvu ir įveikti 32 tūkst. kilometrų atstumą, buvo surengta siekiant stiprinti Katalikų Bažnyčios pozicijas daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio dalyje.

Iš pradžių šią popiežiaus kelionę buvo planuota surengti 2020 metais, bet dėl COVID-19 pandemijos ji buvo atidėta. Per tuos ketverius metus pontifikas turėjo nemažai problemų dėl sveikatos.

Dabar argentinietis nuolat naudojasi neįgaliojo vežimėliu, praėjusiais metais jam buvo atlikta išvaržos operacija ir jį kamuoja kvėpavimo problemos.

Grįžęs į Vatikaną, popiežius netrukus leisis į kitą kelionę – planuojama, kad rugsėjo 26-ąją jis keturioms dienoms išvyks į Liuksemburgą ir Belgiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar visus Popizius palaimino ir pasventino

ar visus Popizius palaimino ir pasventino portretas
pedofilus ir vaikapisius , p.e.d.e.r.a.s.t.u.s savo isvykoje ar dar yra uzsilikusiu ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių