R. F. Kennedy jaunesnysis pradeda nepriklausomą kampaniją kaip kandidatas į JAV prezidentus

  • Teksto dydis:

Robertas F. Kennedy (Robertas F. Kenedis) jaunesnysis pirmadienį paskelbė, kad pasitraukia iš varžybų dėl Demokratų partijos kandidato į prezidentus statuso ir pradeda rinkimų kampaniją kaip nepriklausomas kandidatas į JAV prezidentus.

Šis jo žingsnis galėtų smarkiai paveikti atkaklias rinkimų varžybas atimdamas balsų iš pagrindinių kandidatų.

Kol kas labiausiai tikėtinas scenarijus 2024 metų JAV prezidento rinkimams yra nauja dabartinio šalies lyderio Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) dvikova. Net keli balsai, kokio nors trečio kandidato atimti iš J. Bideno „svyruojančiose“ valstijose galėtų reikšti katastrofą demokratų prezidentui.

Vis dėlto daug analitikų mano, kad R. F. Kennedy jaunesnysis, senas vakcinų priešininkų sąmokslo teorijų šalininkas ir JAV dešiniojo sparno žiniasklaidos numylėtinis, labiau pakenktų D. Trumpui, o ne J. Bidenui.

„Šiandien atėjau čia paskelbti mūsų nepriklausomybės nuo korupcijos tironijos – atimančios iš mūsų įperkamą gyvenimą – mūsų tikėjimo ateitimi ir mūsų pagarbos vienas kitam“, – šalininkams Filadelfijoje pasakė 1968-aisiais nužudyto senatoriaus Roberto F. Kennedy sūnus ir 1963 metais nužudyto prezidento Johno F. Kennedy (Džono F. Kenedžio) sūnėnas.

„Tačiau kad tai padaryčiau, pirmiausia privalau paskelbti savo paties nepriklausomybę: nepriklausomybę nuo Demokratų partijos, nuo visų kitų politinių partijų“, – pareiškė jis.

69 metų aplinkosaugos teisės specialistas ilgai buvo demokratas.

„Šis sprendimas man nebuvo lengvas. Man labai skausminga palikti savo dėdžių, savo tėvo, savo senelio ir (...) prosenelių partiją“, – sakė jis.

R. F. Kennedy jaunesnįjį pristatė jo žmona, serialo „Pažabok savo entuziazmą“ (Curb Your Enthusiasm) žvaigždė Cheryl Hines (Šeril Hains). Pora yra susituokusi devynerius metus.

Pasak aktorės, sutuoktinis yra pasirengęs padaryti, kad šalis būtų geresnė visiems amerikiečiams, ir juos suburti.

Tačiau kol kas R. F. Kennedy jaunesnysis buvo populiaresnis tarp respublikonų, o ne tarp demokratų.

Jį savu pripažįsta sąmokslo teorijų šalininkai tarp kraštutinių dešiniųjų, tokie kaip Alexas Jonesas (Aleksas Džounsas) ir buvęs D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas).

R. F. Kennedy jaunesnysis tvirtina, kad AIDS galbūt sukelia ne ŽIV ir kad belaidis ryšys sukelia vėžį. Dėl šaudynių mokyklose jis kaltina antidepresantus ir sako, kad chemikalai vandenyje iš čiaupo gali paskatinti vaikus tapti translyčiais.

Liepą jis išprovokavo kritikos audrą pareiškimais, kad COVID-19 buvo „etniškai tikslinga“, esą nukreipta prieš baltuosius ir juodaodžius, o žydams aškenaziams ir kinams pavojaus nebuvo.

Praėjusią savaitę liberalių pažiūrų filosofas Cornelas Westas (Kornelas Vestas) atšaukė savo, kaip Žaliųjų partijos kandidato, statusą ir tapo nepriklausomu kandidatu. Daug J. Bideno sąjungininkų šį 70 metų afroamerikietį laiko didesne grėsme už R. F. Kennedy jaunesnįjį.

Keturi iš R. F. Kennedy jaunesniojo brolių ir seserų paskelbtame pareiškime jo žingsnį dėl nepriklausomos kandidatūros iškėlimo pavadino pavojingu ir labai liūdinančiu.

„Bobby (Bobio) gal ir toks pats vardas kaip mūsų tėvo, bet jo vertybės, vizija ar mąstysena ne tokios pačios“, – sakoma jų pareiškime.

Respublikonai R. F. Kennedy jaunesnįjį pavadino demokratu nepriklausomo politiko drabužiais.

„Jis yra tipiškas jūsų elitinis liberalas ir rinkėjų neapkvailinsi“, – pareiškime sakė Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkė Ronna McDaniel (Rona Makdaniel).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Satas

Satas portretas
Pagaliau normalus kandidatas bent jau pagal amžių ...turintis savo nuomonę Sėkmės rinkimuose .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių