Rusija blokuos prieigą prie dešimčių žiniasklaidos priemonių, tarp jų – trys Lietuvos portalai

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį pareiškė nusprendusi užblokuoti prieigą prie 81 Europos Sąjungos žiniasklaidos priemonės, įskaitant tris Lietuvos naujienų portalus.

Maskva tai pavadino atsakomąja priemone į Europos Sąjungos sprendimą uždrausti kelių Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemonių transliacijas.

„Įvedami atsakomieji apribojimai, susiję su prieiga prie ES valstybių narių žiniasklaidos priemonių transliavimo išteklių iš Rusijos teritorijos“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Tarp ministerijos paskelbtų dešimčių žiniasklaidos priemonių minimi trys Lietuvos portalai – LRT, „15min“ bei „Lrytas“.

Be to, Rusija blokuos tarptautinės naujienų agentūros AFP, Prancūzijos „Le Monde“, Vokietijos „Der Spiegel“ ir Ispanijos „El Mundo“ portalus.

Sąraše atsidūrė ir leidinys „Politico“, daug dėmesio skiriantis ES naujienoms, ir nacionalinių Estijos bei Latvijos transliuotojų portalai.

Gegužę ES nusprendė užblokuoti kelias Kremliaus kontroliuojamas žiniasklaidos priemones, pareiškusi, kad jos prisidėjo prie Maskvos plataus masto karo Ukrainoje skatinimo ir rėmimo.

Rusija ES sankcijas jos žiniasklaidai vadina politiškai motyvuotomis ir sako „esanti priversta imtis veidrodinių ir proporcingų atsakomųjų priemonių“.

Rusija, 2022 metų vasarį pasiuntusi karius į Ukrainą, jau anksčiau užblokavo prieigą prie daugelio Vakarų žiniasklaidos priemonių, taip pat prie didžiųjų socialinių tinklų.

Prezidento Vladimiro Putino valdymą ar jo karą Ukrainoje kritikuojanti Rusijos žiniasklaida taip pat buvo uždrausta arba persekiojama, o daugelis nepriklausomų žurnalistų pabėgo į užsienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> dvokiančiam autui - Tu Debilas, Debilu dvėsi...

> dvokiančiam autui - Tu Debilas, Debilu dvėsi... portretas
`

Pagarba

Pagarba portretas
Senai galėjo per ilgai delsė. Pagarba.

dvokiantys kremliaus autai

dvokiantys kremliaus autai portretas
Kam čia įdomi ta rozzkija? Tegul jie ten, savo mėšle, nors pasikaria... :D
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių