Rusija į „teroristų ir ekstremistų“ sąrašą įtraukė daugiau A. Navalno sąjungininkų

  • Teksto dydis:

Penktadienį, praėjus lygiai šešiems mėnesiams po opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties kalėjime, Rusija į juodąjį „teroristų ir ekstremistų“ sąrašą įtraukė dar mažiausiai devynis su juo susijusius asmenis.

Į sąrašą buvo įtraukta buvusi A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš ir jo Kovos su korupcija fondo pirmininkė Marija Pevčich, skelbiama Rusijos finansų stebėsenos tarnybos "Rosfinmonitoring" interneto svetainėje.

Į sąrašą taip pat įtraukti užsienyje gyvenantys Kremliaus kritiko advokatai Olga Michailova ir Aleksandras Fedulovas, opozicijos žurnalistė Antonina Kravcova ir aktyvistė Olga Komleva, kurios abi yra ikiteisminio sulaikymo vietose.

Taip pat buvo įtraukti Dmitrijus Nizovcevas, A. Navalno „YouTube“ kanalo vedėjas, ir Nina Volochonskaja, kanalo prodiuserė. Į sąrašą įtrauktas ir programuotojas Aleksejus Maliarevskis, įkalintas septyneriems metams už tai, kad aukojo A. Navalno Kovos su korupcija fondui.

Liepos mėnesį Rusija į šį sąrašą įtraukė opozicijos veikėją Juliją Navalnają – A. Navalno žmoną.

„Rosfinmonitoring“ yra pavesta kovoti su asmenų ir grupių, kuriuos Maskva laiko „teroristais“ arba dalyvaujančiais „ekstremistinėje veikloje“, finansavimu ir tarnyba gali įšaldyti į sąrašą įtrauktų asmenų banko sąskaitas.

Rusijos valdžia dažnai klijuoja šias etiketes disidentams ir tiems, kas dalyvavo kampanijoje prieš Kremlių ar jo puolimą Ukrainoje.

A. Navalno organizacijos Rusijoje yra uždraustos ir vadinamos ekstremistinėmis, o pats opozicijos lyderis dėl kaltinimų „ekstremizmu“ buvo nuteistas kalėti 19 metų.

Į „Rosfinmonitoring“ juodąjį sąrašą taip pat įtraukta, pavyzdžiui, džihadistų grupuotė „Al Qaeda“, „tarptautinis LGBT judėjimas“ ir istorinės grožinės literatūros rašytojas Borisas Akuninas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš kur

Iš kur  portretas
tą pastipusią padugnę atkasėt, ką nėra normalių žmonių, vemt ir šikt norisi kai pamatau šita snukį nors jis jau padvėsė

Panieka

Panieka  portretas
Mums vemt verčia nuo nasralnių šeimynėlės.

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Baikit rašyti apie tą rozziją, vemti jau nuo jų verčia…
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių