Rusijoje už narkotikų platinimą kalėti 13 metų nuteistas buvęs JAV desantininkas

Buvęs JAV desantininkas ir roko muzikantas, daugiau nei prieš metus sulaikytas Rusijoje dėl kaltinimų prekyba narkotikais, ketvirtadienį buvo nuteistas kalėti 13 metų, pranešė Maskvos teismų tarnyba.

Maskvos roko grupės „Lovi Noč“ lyderis Michaelas Travis Leake'as (Maiklas Trevis Likas) buvo sulaikytas 2023-iųjų birželį, kai prokurorai apkaltino jį „organizavus narkotinių medžiagų pardavimą jaunimui“.

Maskvos teismas jį nuteisė už nusikaltimus, susijusius su neteisėtu narkotikų pardavimu, sakoma socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbtame Maskvos teismų spaudos tarnybos pranešime.

Jis buvo nuteistas „13 metų laisvės atėmimo bausme griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje“.

Toje pačioje byloje kalėti taip pat nuteista Veronika Grabančuk. Jos ryšys su M. T. Leake'u nėra aiškus.

Pastaraisiais metais Rusijoje padaugėjo JAV piliečių sulaikymų, o Maskvos ir Vašingtono santykiai pablogėjo, kai Rusija 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Vašingtonas kaltina Maskvą, kad ši savavališkai sulaiko JAV piliečius ir naudoja juos kaip derybų objektus, siekdama užtikrinti Jungtinėse Valstijose įkalintų rusų paleidimą.

Tarp kitų Rusijos kalėjimuose laikomų Amerikos piliečių yra buvę jūrų pėstininkai Robertas Gilmanas ir Paulas Whelanas (Polas Vilanas), taip pat žurnalistai Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas), ir Alsu Kurmasheva (Alsu Kurmaševa).

Baltieji rūmai paragino savo piliečius Rusijoje apsvarstyti galimybę nedelsiant išvykti iš šalies, nes yra pavojus, kad jie gali būti neteisėtai sulaikyti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių