Serbija giria bendradarbiavimą su Maskva saugumo srityje

  • Teksto dydis:

Serbijos vicepremjeras Aleksandaras Vulinas antradienį gyrė bendradarbiavimą su Rusija saugumo srityje ir pabrėžė nuolatinę abipusę paramą tarptautinėje arenoje.

A. Vulinas, buvęs žvalgybos vadovas, šias pastabas išsakė po susitikimo su Rusijos vidaus reikalų ministru Vladimiru Kolokolcevu, sakoma vyriausybės pranešime.

V. Kolokolcevas informavo A. Vuliną apie „bandymus apriboti Rusijos dalyvavimą tarptautinėse policijos organizacijose, įskaitant bandymus pašalinti ją iš Interpolo“, priduriama pareiškime.

Pasak A. Vulino, kova su tarptautiniu nusikalstamumu negali vykti be Rusijos.

Prieš Maskvą nukreiptos priemonės „kenkia kovos su nusikalstamumu interesams ir mažina kovos su tarptautinėmis nusikalstamomis grupuotėmis veiksmingumą“, pridūrė jis.

A. Vulinui 2023 metais Jungtinės Valstijos taikė sankcijas dėl įtariamos korupcijos, kai jis dar vadovavo žvalgybos tarnyboms. Iš šių pareigų jis pasitraukė 2023-iųjų lapkritį.

„Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga prašo mano galvos, kad nebūtų įvestos sankcijos Serbijai“, – tuomet sakė jis.

Gegužės pradžioje jis buvo paskirtas vicepremjeru.

A. Vulinas jau seniai griežtai pasisako už vadinamąjį serbų pasaulį – įvairiose šalyse gyvenančių serbų sąjungą, kuri, kritikų nuomone, atspindi Maskvos „rusų pasaulio“ idėją.

Serbija nuo 2012 metų turi Europos Sąjungos kandidatės statusą, tačiau yra beveik visiškai priklausoma nuo rusiškų dujų.

Nors Belgradas Jungtinėse Tautose pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą, Serbija išlieka viena iš nedaugelio Europos šalių, atsisakančių taikyti sankcijas Kremliui.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSerbijaMaskvabendradarbiautiAleksandaras Vulinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių