Su migrantų antplūdžiu kovojanti Lenkija pertvarkys sienos apsaugos pajėgas

  • Teksto dydis:

Su nelegalių migrantų antplūdžiu kovojanti Lenkija pertvarkys sienos apsaugos pajėgas, trečiadienį pareiškė vidaus reikalų viceministras Czeslawas Mroczekas.

Nuo 2021 metų prie Europos Sąjungos rytinės sienos į Lenkiją, Lietuvą ir Latviją iš Baltarusijos ėmė plūsti migrantai. Vakarai kaltina Minsko režimą šį antplūdį organizavus.

„Sienos apsaugos tarnyboje kuriami specialūs policijos prevencijos padaliniai, kurie bus specialiai parengti kovoti su bandymais neteisėtai kirsti valstybės sieną ir agresyviai nusiteikusia minia, turinčia pavojingų daiktų“, – pažymėjo Cz. Mroczekas Varšuvoje surengtoje spaudos konferencijoje.

Gegužės pabaigoje vienas lenkų karys buvo sužeistas peiliu, pritvirtintu ant lazdos, kai Baltarusijos pusėje prie pasienio tvoros susirinkusi migrantų minia bandė prasibrauti į Lenkiją.

„Nuosekliai imsimės veiksmų, kad panaikintume nelegalios migracijos maršrutą iš Baltarusijos į Lenkiją“, – teigė Cz. Mroczekas.

„Žinome, kad šį maršrutą organizavo nusikalstamo pasaulio atstovai, kuriuos remia Rusijos ir Baltarusijos tarnybos, tačiau sėkmingai gaudome nusikaltėlius, kurie vykdo šią užduotį“, – pabrėžė jis.

Cz. Mroczekas nurodė, kad pernai Lenkija sulaikė 600 „kontrabandininkų, kurie rinko žmones nuo Lenkijos sienos ir gabeno juos toliau į Vakarų šalis“. Pasak jo, šiemet jau sulaikyta 400 kontrabandininkų.

Be to, savanoriškose teritorinės gynybos pajėgose bus įsteigtas naujas padalinys, kuris specializuosis sienų apsaugos srityje, sakė Cz. Mroczekas.

„Lenkijos kariuomenės štabo viršininkas generolas Wieslawas Kukula ir gynybos viceministras Cezary Tomczykas pranešė, kad teritorinės gynybos pajėgose bus sukurtas sienos apsaugos komponentas“, – pridūrė Cz. Mroczekas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių