Su pasiūla susijusi rizika palaiko naftos kainas

  • Teksto dydis:

WTI rūšies naftos ateities sandorių kaina antradienį smuktelėjo iki maždaug 77 JAV dolerių už barelį lygio, tačiau tai, tikėtina, tėra techninė korekcija, rašo portalas „Trading Economics“.

Vis dėlto „juodojo aukso“ kaina išlaiko didžiąją dalį pastaruoju metu pasiekto prieaugio, kurį paskatino tebesitęsiantis susirūpinimas dėl pasiūlos tuo metu, kai Libijoje beveik visiškai sustabdyta gavyba ir didėja įtampa tarp Izraelio ir „Hezbollah“.

Libijos rytuose įsikūrusi vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad dėl politinio konflikto uždaromi visi naftos telkiniai, todėl sustojo gavyba ir eksportas.

Tai prisidėjo prie didėjančių nuogąstavimų dėl geopolitinės įtampos Artimuosiuose Rytuose po to, kai Izraelis ir „Hezbollah“ savaitgalį apsikeitė smarkia ugnimi.

Vis dėlto Kaire šią savaitę tęsiamos derybos dėl paliaubų, susijusios su tebesitęsiančiu Izraelio ir „Hamas“ konfliktu.

Be to, tvirtesni lūkesčiai, kad JAV Federalinio rezervo sistema (FRS) artėjančiame rugsėjo posėdyje sumažins palūkanų normas, suteikė papildomą palaikymą naftos kainoms.

Tačiau poveikį nuotaikoms rinkoje daro ir susirūpinimas dėl mažesnės „juodojo aukso“ paklausos pagrindinėse rinkose, rašo portalas.


Šiame straipsnyje: naftos kainarizikospasiūla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių