Švedijos užsienio reikalų ministras paskelbė atsistatydinantis

Švedijos užsienio reikalų ministras Tobiasas Billstromas trečiadienį netikėtai paskelbė, kad atsistatydina iš užimamo posto ir trauksis iš politikos.

50-metis tinkle „X“ nurodė, kad su „liūdesiu ir pasididžiavimu“ informavo Švedijos premjerą Ulfą Kristerssoną apie savo atsistatydinimą.

T. Billstromas, kuris dirbo užsienio reikalų ministru U. Kristerssono ministrų kabinete nuo koalicinės vyriausybės atėjimo į valdžią 2022 metų spalio mėnesį, nepateikė priežasčių, kodėl priėmė tokį sprendimą.

„Visiškai trauksiuosi iš politikos. Tai reiškia, kad taip pat apleidžiu savo vietą parlamente“, – pažymėjo T. Billstromas.

„Ką veiksiu toliau, dar nenuspręsta. Tačiau man tik 50 metų ir aš tikiuosi prisidėti ir sunkiai dirbti kituose kontekstuose“, – dėstė T. Billstromas.

U. Kristerssonas feisbuke paskelbtame pareiškime palinkėjo T. Billstromui sėkmės tolesnėje veikloje, tačiau iš karto neįvardijo galimo įpėdinio.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠVEDŲ ministras garbingai atsistatydino,

ŠVEDŲ ministras  garbingai atsistatydino, portretas
n e n o r ė j o būti JANKIŲ vasalu-Kinijos atžvilgiu.-- O d e b i l a s konservų ANŪKAS , 4 metus darė žalą Lietuvai- nusikalstamai tarnaudamas JANKIAMS.-- M u l k i , kgbe OŽIO ANŪKE, ar matai, kaip garbingai elgesi ŠVEDIJOS ministras,nenorėdamas daryti žalos valstybei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių